Dětský pokoj

ERCOLINO – intuitivně zdravější sezení pro dospělé i děti, proti bolestem zad

Novinkou na českém a slovenském trhu je balanční sezení NEST-NATURE určené pro zdravé sezení a pro milovníky přírody, pro dospělé i děti. Do práce i domů. Proti nepřirozenému zakřivení zad.


Pouze z přírodních recyklovatelných materiálů. Program NEST-NATURE je v podstatě emoční „návrat“ k bezpečí a teplu, které jsou blízké vlastnímu domovu. Jde o určitý návrat k přírodě, ze které bychom měli nejen čerpat, ale měli bychom ji i chránit. Pojem „NEST-NATURE“ zahrnuje především „stálost“ + „ekologii“.

logo NEST

V nabídce je kompletní systém balančních stoliček Ercolino pro dospělé i děti, v různých výškách sezení, s čalouněným sedákem nebo bez, z kvalitní ohýbané bukové překližky s pohledovými dýhami buk nebo dub. Čalouněné polštáře i ve verzi výplně z kokosového vlákna s potahovou látkou 100% vlna. Pro povrchovou úpravu dřeva je použit jen přírodní rostlinný olej.

ergonomicke stolicky Ercolino

Ergonomické přednosti stoliček Ercolino:

Proti nepřirozenému zakřivení zad

Pohyb znamená život. Protože podepírat své tělo mnoha různými svaly, které máme k dispozici, je zcela přirozené, je tento způsob sezení nejlepší prevencí proti křivení Vašich zad. Zabraňuje se tak riziku vzájemného sesednutí obratlů, které může být příčinou tzv. kulatých zad.
Tento specifický způsob sezení je vhodný především pro lidi, kteří trpí nepřirozeným zahnutím páteře (hyperlordóza). Dosažení lepší pozice při sezení pomáhá tak napravit nepřirozené zahnutí páteře.

Intuitivně zdravější sezení
Stolička ERCOLINO nás díky své pružné balanční konstrukci nutí k tomu, abychom seděli v takových pozicích, které jsou mnohem méně frustrující pro tělo, než sezení na konvenčních židlích. Tato speciální stolička se dokáže přizpůsobovat tělu sedícího vždy tak, aby se nepohodlí při sezení snížilo. Stolička v principu umožňuje měnit pozice sezení a tím rozdělit tlaky v těle a uniknout tak nezdravému držení těla.
To vše se děje, aniž by to sedící vnímal.

stolicky Ercolino image

Výšky stoliček Ercolino
Stoličky ERCOLINO mohou být používány jak dětmi od 4-5 let jejich věku, tak dospělými. Provedení ready je nastavitelné od 52 cm do 75 cm, provedení small, medium nebo big jsou vždy s pevnou výškou, a to 36 cm, 46 cm nebo 56 cm. ¨¨

Čalouněný sedák
Všechny stoličky jsou k dodání s pohledovými dýhami buk nebo dub a je možné je vybavit lehkým plochým nebo ergonomickým 3D čalouněným sedákem. Při výměně čalounění nebo za účelem jeho čištění stačí jednoduše povolit dva šrouby pod sedákem a odebrat čalounění. Potah je vyroben z čisté střižní vlny nebo z vysoce hodnotného recyklovaného polyesteru. Výplň plochého čalounění sedáku je vyrobena z kokosových vláken.
zidle Ercolino

Aktivní, dynamické sezení s ERCOLINO – zdravotní aspekty
+ podporuje dynamické, správné a flexibilní pozice sezení, které zlepšují koncentraci a schopnost výkonu
+ umožňuje lepší roztažení hrudního koše a napomáhá bráničnímu dýchání, ulehčuje přitom krevní cirkulaci, která zvyšuje příliv krve do mozku a stará se tak o zlepšení koncentrace
+ umožňuje pohyblivost pánve, trupu a horních končetin, snižuje přitom problémy s bederními a krčními obratli a se ztuhlými rameny
+ chrání přirozenou, fyziologickou strukturu páteře, zejména v oblasti bederní páteře

Pohyb je život
Aktivní sezení nabízí více výhod. Naše srdce je důmyslný orgán, který transportuje krev do všech oblastí našeho těla. Nicméně není tak dobře připravené dopravit krev zpátky do srdce. Proto je nutný pohyb, který srdci pomáhá.
polstrovana stolicka Ercolino

Ercolino i pro děti od cca 4 let věku
Přestože stabilizace dětské páteře je dokončena teprve v cca 10 letech věku dítěte, není sezení na balanční stoličce pro dítě náročnější než na židli běžné (pevné). Dynamické sezení je zdravější, na pevné židli se zádové svaly unaví dříve.

Viděli jste někdy malé dítě, že by si kreslilo u stolečku s řádně podepřenými zády? Asi ne. Takže zde scházející opěrka zad „scházet“ opravdu nebude. Samozřejmě, že bychom na takovou židli neposazovali batole (jelikož by z ní spadlo). Ale asi od 4 let věku je to zcela v pořádku.

Značkový nábytek MAYER – osvědčená kvalita Již více než 125-tileté pozitivních zkušenosti s kvalitou nábytku Mayer Sitzmöbel jsou cennou zárukou kvality výrobků. Program NEST-NATURE byl nejdříve pečlivě promyšlen, byly zajištěny ty správné obnovitelné materiálové vstupy, zvolen kvalitní způsob výroby. Nyní se tyto výrobky dostávají na český a slovenský trh. Veškeré informace o výrobcích a specializované prodejní síti naleznete na stránkách www.nestnature.cz.
logo MAYER

Pozvánka na výstavu 17.-20.3.2016
První veřejná výstava programu NEST-NATURE v ČR: Výstava FOR FURNITURE v Praze - Letňanech ve dnech 17. - 20. března 2016, stánek hala 5 – D8. Na výstavě můžete vyzkoušet nejen balanční stoličky Ercolino, ale i nové výrobky: rostoucí psací stůl Gepetto a houpací klekačku.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze