Dětský pokoj

Jak vymalovat dětský pokojíček? Pěkně a odolně!

Růžově pro holku, modře pro kluka a žlutě či zeleně, když si nejsme jisti, zda k nám přiletí bílý čáp nebo černá vrána. Vhodný odstín však není to jediné, co by nás při volbě barvy do dětského pokoje mělo zajímat. Zdravotní nezávadnost, snadná aplikace, stálobarevnost, pevnost a odolnost nátěru, to jsou další důležité aspekty, kterým se vyplatí věnovat pozornost.


Odolnost především
Co vymyslí děti, to ani čert nevymyslí. Malování, podepisování, odloupávání samolepicí dekorace, olizování a otloukání, to je jen malá ukázka dětských nápadů, které mohou stěny dětských pokojíčků od svých malých obyvatel očekávat. Pokojíček by proto měl být nejen krásný a zdravotně nezávadný, ale také odolný vůči poškození. A nás jako rodiče bude ještě zajímat jedna důležitá užitná vlastnost, a to snadná práce. Říkáte si, podle čeho poznat barvy, které všechny výše uvedené nároky splňují?

pastelova interierová barva

Skandinávská kvalita nezklame

Doporučujeme vsadit na skandinávskou kvalitu, například v podobě barev Flügger. Jedná se o vysoce kvalitní barvy s vynikající krycí schopností (bezproblémová penetrace i na problémové podklady) a krátkou dobou přetírání, které se pyšní ekologickým certifikátem EU label. Díky široké paletě krásně barevných odstínů (které lze tónovat až do 1000 různých odstínů) můžete svým dětem vykouzlit ten nejútulnější pokojíček. Stačí si jen vybrat a správně namíchat, případně zkombinovat. A co se estetických vlastností týče, máte na výběr ze tří možností. Je libo mat, polomat či lesk?Nebo snad netradiční odstín? Není nic snazšího, než využít možnosti tónování na počkání.
Při běžném provozu pak oceníte mimořádnou odolnost vůči mechanickému poškození, omyvatelnost a dlouhou životnost.

interierova oteruvzdorna barva

Náš tip:
Akrylátová barva na stěny Flutex 5 umožňující tónování i do sytých odstínů.
syta intrerierova barva ruzova a cihlova

Dovolte dětem malovat na zeď
Také máte vlastní zkušenost s pomalovanými zdmi od dětí právě, když máte čerstvě vymalováno? Potom pro Vás máme tip, natřete stěnu magnetickou barvou Interior Magnetic Board, která stěnu změní v magnetickou tabuli. Děti si na ní vyhrají s magnetkami a vy jim tam můžete nechávat vzkazy. A pokud jí dopřejete finální nátěr barvou Interior Blackboard Finish, budou ji moci Vaše ratolesti používat i jako klasickou školní tabuli.

tabulova barva

Stěnám s tapetami to sluší
Pokud sledujete módní trendy v oblasti bydlení, nemohlo Vám ujít, že aktuálním trendem jsou pastelové barvy, které dětským interiérům dvojnásobně sluší. Proč ale zůstat jen u barev, když může být království Vašich dětí ještě krásnější? Kombinace barevných stěn a tapet dodá každé místnosti nový rozměr. Nahlédněte do katalogu Flügger a vyberte si z kolekcí designových tapet! Tyto tapety si Vás získají nejen svým exkluzivním vzhledem a originálními nadčasovými motivy, ale také neobyčejně snadným lepením (lepidlo se nanáší přímo na zeď a tapety se dobře napojují) a v neposlední řadě omyvatelným povrchem. Najdete zde i metalické tapety či variantu s přetíratelným povrchem.

modra tapeta se svislymi pruhy

Zvelebování pokojíčku je radost!
Zařizování bydlení pro naše nejmenší je radost, užijte si ho proto se vší parádou! Nezapomínejte však přitom na nenechavé dětské prstíčky. Že už se nemůžete dočkat, až se do malování dětského pokojíčku pustíte? Nalistujte si pro inspiraci webové stránky www.flugger.cz, kde si můžete barvy, tapety i doplňky také objednat! Anebo byste si rádi napřed vyzkoušeli virtuální tapetování? Přečetli pracovní postupy? Víte, kde vše najdete.

ecolabel logo
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze