Naše zahrada

Rozsviťte a zkrášlete své bydlení zvenčí!

Jakmile venkovní teploty začnou překračovat dvacítku, ta pravá sezóna konečně začíná! Roli obývacího pokoje, který si po zimě užívá zaslouženou dovolenou, přebírá exteriérová část bydlení. Terasa, pergola, zahrada. Ve dne i po setmění. Designové venkovní osvětlení zvýší Vaši bezpečnost i komfort při pobytu venku a zkrášlí okolí domu.


Vybíráme osvětlení ven
Nároky, které by měla splňovat zahradní svítidla, v některých ohledech výrazně převyšují požadavky kladené na jiné typy svítidel. Mezi nejdůležitější z nich patří odolnost vůči vlhkosti a vniknutí dalších cizích částic, jako je například prach a pyl. Kromě toho by měla být exteriérová svítidla úsporná, odolná vůči poškození a v neposlední řadě by měla vkusně dotvářet vnější tvář našeho bydlení.

Když sluníčko šetří kapsu
Z hlediska úspory nákladů na provoz představují nejvděčnější řešení solární venkovní svítidla, která nevyžadují napojení na elektrickou síť, ani na jiný zdroj energie, protože dokážou plně využít sluneční energii. Během dne se nabíjejí, aby se mohla po setmění automaticky rozsvítit. Díky tomu se o ně nemusíte vůbec starat. Zápustná světla Paulmann Cube IP67 Solar mají navíc tu výhodu, že jsou pochozí. Zakomponujete je do podlahy své terasy či jiného zahradního posezení a můžete po nich chodit, i kdybyste vážili přes metrák. Unesou totiž až půl tuny.

solarni svitidla

LED pásky osvětlují a zkrášlují
Velice elegantní řešení, jak vyřešit venkovní osvětlení, přinášejí LED pásky zalité do plastu, jimiž můžete ozvláštnit zahradní nábytek či krb, podsvítit domovní fasádu, anebo jinou část svého bydlení. Pásky jsou voděodolné, takže jim neublíží ani déšť. Jejich instalací zároveň získáte stylovou exteriérovou dekoraci.

Cestička k domovu
Orientační a zároveň dekorativní význam mají také osvětlovací prvky určené k zabudování do chodníčku či osvícení příjezdové cesty. Svítidla iLed Astropek (která samozřejmě můžete zakomponovat i do podlahy) se speciálními světelnými efekty dodají Vaší cestičce k domovu neobyčejné kouzlo. LED zdroj je zárukou úspornosti a osvědčený výrobce garantem kvality. Odolnost vůči vlhkosti i zatížení jsou samozřejmostí.

osvetleni venkovniho schodiste

Kam pro více inspirace
Nevybrali jste si z uvedených exteriérových svítidel? Navštivte tedy stránky www.60.cz, kde najdete nejen zahradní a venkovní svítidla od kvalitních výrobců, jako je Paulmann, Steinel, Deltalight a další, ale kompletní nabídku osvětlovacích prvků pro celou domácnost.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze