Zdravé spaní

Věnujte svým blízkým krásné sny a luxus

Ložní povlečení jako dárek? Proč ne, když se podaří sladit praktická věc s pohodlím a vkusem, můžete jen mile překvapit.


Ložní prádlo aneb povlečení
Mezi nejlépe hodnocené a také nejkvalitnější materiál na ložní prádlo patří nežehlivý Satén Plus. Jedná se o hladkou atlasovou tkaninu z dlouhovlasé česané bavlny, která tvoří přirozený lesk. Výhodou tohoto materiálu je schopnost regenerace vláken po vyprání. V praxi to znamená, že se nemusí žehlit.
K ložnímu povlečení také patří prostěradlo, které odpovídá stejné kvalitě jako materiál Satén plus. Prostěradlo Jersy Lycra je vyrobené z česané bavlny a zaručuje vysokou elasticitu, rozměrovou stálost pro dokonalé vypnutí a vysokou odolnost.
Kvalitní ložní povlečení uspokojí nejen náročné spotřebitele, ale také osoby s alergiemi nebo bytové designéry.

prikryvka Medic

Přikrývky vybírejte podle hřejivosti
Pokud si vybíráte přikrývku na určité období, měli byste se orientovat podle koeficientu Sq, kdy vyšší číslo znamená také větší hřejivost.
Například Sq 2 a 3 jsou letní, lehké přikrývky, určené pro teplé noci. Sq 4, 5 a 6 jsou celoroční přikrývky a Sq 7 a 9 jsou určené pro chladné místnosti. Při běžném používání by s přikrývky měly pravidelně větrat a po 2 až 3 letech vyprat. Většina současných přikrývek se dá prát v pračce při teplotě až 60 °C.
Mezi žádané antialergické celoroční přikrývky například patří Medic AntiStress/AntiBacterial s ionty stříbra jako výplní. Ty eliminují různé mikroorganismy, které mohou způsobovat alergie. Jako bonus jsou vetkaná uhlíková vlákna do vrchní tkaniny, takže zbavují okolní prostředí elektrostatického náboje. Výrobci se nechali inspirovat starověkem, kde do amfory s pitnou vodou dávali stříbrnou minci, aby se voda rychle nekazila.

polstar Clinic

Polštář musí být pohodlný
Přikrývku vybíráme podle ročního období, polštář zase podle pohodlí. Jen kvalitní a pohodlný polštář zaručí komfort při spánku.
Stejně jako u přikrývek i polštář Medic AntiStress/AntiBacterial s antibakteriální výplní obsahuje v sobě ionty stříbra a vyhledávají ho nejen alergici, ale také ti, kdo milují dokonalou čistotu. Polštáře jsou vyplněné dutými vlákny SCANsoft a díky tvaru čočky má stálý objem a vysokou schopnost regenerace po vyprání.
Polštáře se doporučují prát po 6 až 12 měsících. Vždy je nutné dodržovat pokyny na štítku od výrobce.

matracovy chranic Micropur

Povlak chránící matrace
Po opotřebení matracového chrániče se nemusí hned kupovat celé matrace. K tomu stačí kvalitní matracový chránič, např. značky Micropur. Jeho výhoda spočívá v tom, že prodlužuje životnost matrace a přispívá k samotné hygieně lůžka. Vrchní strana je opatřená hebkou tkaninou z mikrovlákna a spodní z nepropustného, ale prodyšného polyuretanového zátěru. Uprostřed jsou dutá vlákna, která umožňují komfort spaní.

Kvalitní ložní prádlo není určené jen pro alergiky, astmatiky, ale také může si ho dopřát kdokoli, kdo má rád dokonalý odpočinek. Je to také dokonalý a hlavně praktický dárek, který vždy potěší. Pokud chceme někomu věnovat k narozeninám, výročí, svatbě nebo Vánocům pěkný dárek, kvalitním ložním prádlem uděláte obdarovaným určitě radost.

logo SCANquilt
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze