Úvod

Středomořská kulisa na Vaší zahradě

Také při svých cestách do Středomoří obdivujete krásu místních zahrad a toužíte po podobné? Chorvatský kámen Vám pomůže splnit Váš sen a budete mít půvabné zákoutí inspirované Středomořím u sebe doma.


Ve Středomoří vědí . . .
Přírodní kámen ve spojení s rostlinami, vodou, dřevem, kovem a ostatními prvky dokáže vytvořit neobyčejně útulné venkovní posezení, jako stvořené k čerpání energie v dnešní uspěchané době. Ve Středomoří moc dobře vědí, proč z přírodního kamene vyrábějí téměř vše: od dlažby, přes obklady, až po vázy či malá vodní díla.

Chorvatský kámen v létě nepálí
Velké oblibě se těší chorvatský kámen, nejen pro svůj ušlechtilý vzhled, ale i pro své další vlastnosti, například proto, že se nenahřívá. Můžeme po něm tedy chodit v létě naboso, i když venkovní teploty atakují tropické hodnoty. Díky této vlastnosti chorvatský kámen představuje ideální materiál k bazénům, používá se jako kamenná dlažba v jeho okolí, ale i přímo na lemy bazénu.

kamenna dlazba Antique Blue Light

Jak upravit okolí bazénu
Kamenné lemy k bazénům mohou mít mnoho podob - díky možnosti volby z travertinu, kvarcitu, žuly, vápence nebo pískovce. Stejně jako kamenná dlažba, která může být pravidelná i nepravidelná. Pokud právě dotváříte okolí svého bazénu, je dobré vědět, že existuje více možností úprav lemů: nejen tedy standardní bazénové lemy s nosem, ale také bez nosu, kdy dlažba pouze přejede kraj bazénu a hrana kamene se upraví dle potřeby (pouze fazeta, půloblouk ...).

prirodni kamenna dlazba Antique Blue Light

Dlažba, schody, sochy . . .
Přesuňme se nyní od bazénu do jiného koutu zahrady či terasy, třeba ke grilu. Právě na terasách představuje kamenná dlažba jeden z nejoblíbenějších materiálů na podlahu. Zaujal Vás světlý béžový odstín Croato Beige, Travertin Ivory Cream nebo Antique Blue Light? Vyberte si. A nezapomeňte na to, že z přírodního kamene můžete mít také schody, obrubníky, lavice, sochy, prostě, nač si jen vzpomenete. A pokud se ani zde nechcete vzdát vodního prvku, můžete zvelebit své posezení přidáním kamenné fontány, malé kašny, nebo jiného díla.

chorvatsky kamen Croato Beige

Kámen u vás doma
Kámen nesluší jen exteriérům, můžete jím zvelebit i vnitřní část svého bydlení, v podobě obkladů a dlažby, ale i dekorativních prvků, třeba zkamenělých stromů. A jsou tu i další možnosti uplatnění. Například kamenné pracovní desky do kuchyně představují čím dál oblíbenější řešení, jak dotvořit srdce domova, stejně jako umyvadla, vany či koupelnové sety z kamene. Široký sortiment přírodního kamene lze také doplnit kvalitní italskou keramickou dlažbou. Venkovní řada je v síle 2cm. Tu lze pokládat i na sucho nebo na terče (1 dlaždice unese až 1000 kg!), jsou dostupné i díly pro bazénové lemy, děrované rošty, přelivné hrany a schodnice.

kamenna dlazba Croato Beige

Vše, co si budete přát
Více kamenné inspirace pro Vaše krásné bydlení najdete na stránkách nebo v prostorách firmy Kámen Donát, která Vám dokáže dodat či na míru vyrobit z kamene vše, co si budete přát, od okrasného solitérního kamene na zahradu, až po koupelnu či kuchyni s deskami z onyxů a polodrahokamů vhodnými k podsvícení. Součástí poskytovaných služeb je nejen dodávka materiálu včetně stavební chemie Kiesel a Akemi, ale také zaměření, zpracování, montáž a poradenství. Nahlédněte do galerie realizací nebo si udělejte výlet do Dymokur!

www.kamen-donat.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze