Úvod

Velikonoční dekorace a naše rychlá inspirace

Svátky jara se nezadržitelně blíží. Chystáte se znovu oprášit již léta používanou velikonoční dekoraci, anebo byste si svůj domov rádi ozdobili mnohem nápaditěji a krásněji? Načerpejte s námi inspiraci!


Velikonoční věnce
Velikonoční věnec může mít mnoho podob. K jeho výrobě se dá vedle výfuků z vajíček použít také proutí. Výhodou tohoto typu dekorace je vícestranné použití, věnec můžete nejen položit na stůl, ale také pověsit na dveře či do okna.

Velikonoční košík

Oblíbené košíčky
Okenní parapet stylově ozdobí velikonoční košíček. V obchodech je z čeho vybírat, jak z hlediska ceny, použitých materiálů i designu. Svůj košíček si můžete vyrobit také sami. Stačí k tomu proutěná nádoba, trocha zeminy, zelené žito nebo pár živých květin, jako jsou například petrklíče nebo narcisy, a dekorativní zápich s velikonoční tematikou.

Velikonoční košíček

Samolepky potěší děti
Další alternativu, která potěší zejména děti, nabízejí samolepky. Když je nalepíte na okna či balkonové dveře, zajíčkové budou vědět, kam mají přinést nadílku. Nenáročný a efektivní způsob, jak přivítat jaro.

Velikonoční potřeby pro dekoraci

Kouzlení s větvičkami
Stejně jako v adventním čase si můžeme také na jaře pohrát s větvičkami. Stačí je nastříhat, dát do vázy a ověsit drobnými předměty, které symbolizují konec zimy a příchod jara. Kraslicemi, stuhami, papírovými květinami či figurkami kuřátek, zajíčků a dalších mláďátek.

Váza plná vajíček
Pokud trpíte alergií na jarní květiny a vadí Vám i větvičky, naplňte skleněnou vázu dekorativními vajíčky. Vytvoříte tak velice originální dekorativní prvek, který zpříjemní Vaše stolování po celé svátky.

Příklad zdobení velikonočního vajíčka

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze