Úvod

Zařízení bytu příjemně a vkusně

Investice do koupi vlastního bytu nebývá zrovna nízká. Ať už si pořídíte malý nebo větší byt, chcete se v něm cítit příjemně a pohodlně. Připravili jsme pár doporučení jak si svůj domov zařídit tak, abyste se cítili příjemně.


Uspořádání dispozic

Pokud si kupujete nový byt, který je ještě ve fázi výstavby, máte tu výhodu, že si většinou můžete nadiktovat v rámci klientských změn vlastní dispozice, které Vám budou vyhovovat. Například při koupi bytu 2+kk můžete dělící stěnu nechat zrušit a vytvořit si tak velký prostor jednoho pokoje, nebo naopak upravit dispozici tak, aby se zde vešla ještě jedna místnost.
Vše samozřejmě záleží na velikosti bytu a umístění rozvodů vody a odpadu. Vše se přesunout nedá. Pokud se Vám ale zdá, že vstupní hala je příliš velká a raději byste tento prostor využili v rámci jiné místnosti, neměl by to být problém.

Barvy ovlivňují naší náladu a pocity

Barvy okolo nás ovlivňují naši náladu a pocity. Proč tedy zůstávat u obyčejné bílé na stěnách a nezvolit si takovou barvu, která v nás bude vyvolávat jen pocity příjemné? Do každé místnosti se pak hodí odlišné barvy.
Zatímco v ložnici oceníte barvy navozující klid a regeneraci (například světle modrou), tak v obýváku naopak můžete použít barvy, které budou podněcovat aktivitu a teplo (oranžová, světle hnědá).
Kombinovat můžete i různé odstíny. Jeden světlejší odstín na stranu dál od okna a tmavší odstín blíže k oknu. Správně zvolené barvy budou mít spolu pěkný kontrast a na vás budou působit příjemně.

Liberty Building

Vzdušný prostor a úložné prostory

Úložné prostory versus volný prostor. To bývá častý souboj v zařizování nových bytů. Věcí míváme hodně a potřebujeme na ně úložné prostory. Zároveň si ale nechceme zastavět pokoje mohutnými skříněmi.
U nových bytů sice již tolik nebojujeme s prostorem jako u malých panelákových bytů, ale dostatek úložných prostor se hodí vždy. Naštěstí dnes existují důmyslné úložné systémy, které svým designem prostor provzdušní a odlehčí a zároveň nabízí dostatek prostoru na uložení všech našich osobních věcí.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze