Úvod

Kompostér se vyplatí na každé zahrádce

A věřte nebo ne, ale své využití najde kompostér i tam, kde má zahrádka jen minimální rozměry, nebo převažuje pěstování květin, zeleniny a bylinek v nádobách.


Kompostování: s láskou k zahradě
V první řadě není ani tak důležitá velikost zahrady, ale to, jak k ní a vlastně i ke svému okolí přistupujeme. Kompostováním totiž nejen získáme z biologických odpadů kvalitní hnojivo, ale především si snížíme produkci odpadů a část z nich v přeměněné formě vrátíme i zpět do oběhu. A jak na to? Můžete mít v koutě zahrady nevzhledné hromady biologických odpadů, nebo si najít ideálního pomocníka, který nejen dobře vypadá, ale je i odolný, s dlouhou životností… prostě spolehnout se na kompostér z kvalitního recyklovatelného plastu. Dává vám recyklace a tudíž i kompostéry smysl? Pořídit si ho nikdy nebylo snazší…

komposter z recyklovatelneho plastu

Kompostéry pro velké pozemky i malé zahrádky

Jste na zahradě od rána do večera, nebo patříte spíše ke svátečním a víkendovým zahrádkářům? Dosloužil vám starý dřevěný kompostér a díváte se po lepším? Podle velikosti zahrady si tedy na www.kompostery.cz vyberte odpovídající kompostér, zvolte barvu a za pár dní máte svého pomocníka doma. Snadno ho sestavíte a s návodem, který k němu dostanete bude založení kompostu hračkou.

pohnojena puda

Kompostér nebo silo?
Plastový kompostér nemá dno, aby byl zajištěn volný styk s půdou a přístup mikroorganismů, červů a žížal. Na bocích jsou provzdušňovací otvory, které přispívají k rychlejšímu zrání kompostu a boční dvířka pro jeho snazší vyjmutí. Výhodou tohoto typu kompostování je, že se v něm nebude přehrabovat váš pes či jiný mazlíček. Kompostovací silo je pak variantou především pro ty, kteří byli zvyklí kompostovat na volné hromadě. Silo kompost udrží pohromadě a určí mu jasné hranice, jeho hlavní výhodou je snazší provzdušňování.

silo bez dna

Připomenutí, co patří do kompostéru:
Zbytky po úklidu na zahradě neboli zelený odpad: tráva, listí, jehličí, padlé ovoce, plevel, květiny, zemina. Dále odpad z kuchyně: ovoce, zelenina, čaj, káva a zbytky vařených jídel s výjimkou tuků a masa. Odpad organický: popel, piliny, hobliny, hnůj a trus, papírové ručníky, vajíčkové kartony atd.

České kompostéry a sila z recyklovatelného plastu, pro zahrady, ale i pro města a obce se vyrábějí ve Vrbnu pod Pradědem. Zkušenost, tradice, poradenství a doprava zdarma jsou zde samozřejmostí.
Přesvědčte se sami na www.kompostery.cz

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze