Kuchyně

Omítky á la kámen, kov a dřevo

Omítky a fasádní nátěry Ceresit Visage se podobají kameni, kovu a dřevu. A v každé z těchto skupin nabízí Ceresit širokou škálu barev a textur.


Á la znamená podle slovníku českých synonym „podle“ nebo „jako“. A podle vzhledu kamene, dřeva a kovu připravili laboratoře firmy Henkel nové omítky a fasádní nátěry Ceresit Visage, které na domě vypadají jako skutečný kámen, dřevo nebo kov. Nová řada omítek a fasádních nátěrů Ceresit Visage je tak ideální odpovědí na výzvy v současném designu, oceňujícím na jedné straně minimalismus a jednoduchost a na straně druhé inovace a nové nápady.


Kámen je již po staletí oblíbeným stavebním materiálem, ceněným pro svou pestrost a nadčasovou krásu. Propůjčuje fasádě vkusný a elegantní vzhled a je používán jak při stavbě tradičních, tak i moderních budov. V rámci fasád se vzhledem přírodního kamene nabízí Henkel bohatou škálu barev v odstínech granitu a pískovce.

Nová řada také zahrnuje speciální šablony, díky kterým je možné vytvořit strukturu typickou pro kámen a cihly. Fasáda tak získá přirozený, požadovaný vzhled bez nutnosti použití skutečného kamene nebo cihel.

V moderní architektuře nejsou jediným zdrojem inspirace tradiční materiály, stále více jsou používány i lesklé metalické prvky. Řada Visage nabízí díky metalickému nátěru v barvě ušlechtilých kovů široký výběr kovových lesklých, zářivých barev, zdokonalená technologie navíc zajišťuje dlouhotrvající efekt. S produkty řady Visage však můžete uskutečnit jakýkoliv nápad - speciální luminiscentní omítky vytváří i neobyčejný, ve tmě zářící vzhled. Zaujal vás design opálu? Řešením je použití opálového nátěru se zářícím efektem. Kvůli průsvitnosti laku je konečný vzhled ovlivněn barvou podkladu a aplikační metodou (štětka nebo váleček).


Řada Ceresit Visage je také ideální volbou pro každého, kdo hledá moderní materiály, které těží z krásy a elegance dřeva, ale nechce fasádu zatěžovat skutečným dřevem, které je navíc vystaveno povětrnostním vlivům. Nové omítky Ceresit Visage s designem dřeva vytváří elegantní detaily a zdůrazňují jedinečný vzhled budovy. Na výběr máte dva odstíny borovice, dub, týk, ořech a barvu dřeva wenge.


Nové omítky Ceresit Visage jsou určeny pro interiérové i exteriérové využití a to jako součást certifikovaného zateplovacího systému nebo pro použití na tradičních fasádách bez dodatečné tepelné izolace. Jsou hydrofobizované a charakterizuje je vysoká paropropustnost a odolnost vůči povětrnostním vlivům, plísním, řasám a houbám. Nátěr vykazuje vysokou stálost odstínu barvy a díky svým charakteristickým vlastnostem představuje trvalou a odolnou ochranu omítky. Více informací naleznete na www.ceretherm.cz.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze