Úvod

Tyvek AirGuard Smart chrání konstrukci před poškozením

Stále častějším problémem celé řady budov je nedostatečná ochrana před vlhkostí, což má za následek postupné snižování hodnoty celé konstrukce, pokles její životnosti a mnohdy i citelné snížení účinnosti tepelné izolace.


Těmto problémům se přitom dá poměrně snadno předejít - a to jak u nové konstrukce, tak i u té stávající. Stačí se spolehnout na moderní technologii, na jejímž vzniku se podíleli zkušení odborníci - Tyvek® AirGuard® Smart. Tato inteligentní parozábrana s proměnlivým Sd (difuzním odporem), která je ideální volbou pro nejrůznější klimatické podmínky, dokáže budovu ochránit před vlivem počasí, zajistit kvalitní odvětrávání a zároveň se postarat o to, že nedojde k poklesu tepelně izolačních vlastností.

vlhka konstrukce

Tyvek® AirGuard® Smart - technologie, na kterou se můžete spolehnout

Tyvek® AirGuard® Smart je jedinečná inteligentní technologie, která by měla být nedílnou součástí samotné konstrukce. Jejím úkolem není jen ochránit stavbu před vlhkostí - chrání i před poškozením, snížením životnosti, poklesem účinnosti tepelné izolace a vlivem teplotních změn.

Tyvek® AirGuard® Smart izoluje vnitřní vrstvy obvodového pláště a plní zde roli vysoce účinné parozábrany, současně funguje jako vzduchová bariéra - nutno zmínit, že svými hodnotami vzduchotěsnosti hravě splňuje kritéria pasivních domů.

Jaké jsou výhody Tyvek® AirGuard® Smart?
Výhod moderní technologie Tyvek® AirGuard® Smart je celá řada. Jako největší výhodu určitě můžeme zmínit celkové prodloužení životnosti konstrukce.

AirGuard Smart

Další výhody Tyvek® AirGuard® Smart jsou:

• rychlejší vysychání
• vyšší energetická účinnost
• kvalitní materiál
• značka, na kterou se můžete spolehnout
• větší schopnost vysychání nechtěně infiltrované vlhkosti
• vyšší odolnost konstrukce
• vyšší životnost budov
• schopnost odvětrávat vlhkost z nových stavebních materiálů

Nejlepší volba na trhu
Tyvek® AirGuard® Smart se může pyšnit největším rozsahem Sd, díky kterému se z této folie stává nejlepší volba na trhu v tomto segmentu. Hodnota odporu pro vodní páru se pohybuje od 0,2 m (1 MNs/g) ve vlhkém prostředí do 35 m (175 MNs/g) v suchém prostředí. Technologie Tyvek® AirGuard® Smart zajistí rychlejší vysychání při stavbě i úsporu energie a vyšší komfort bydlení.

graf AirGuard_Smart
Inteligentní parozábrana s proměnlivým difuzním odporem v létě umožní vlhkosti z konstrukce vyvětrat do interiéru. Z tohoto důvodu ji lze použít i v konstrukci, která disponuje difuzně uzavřenou střechou - například ploché střechy s PVC hydroizolaci.

Snadná instalace

Jednou z výhod Tyvek® AirGuard® Smart je snadná instalace. Folii lze aplikovat jak na úplně novou konstrukci, tak již na tu stávající, a to formou instalace z vnější strany. Instalace přitom proběhne bez možného rizika vzniku kondenzace na horní straně krovu. Předností Tyvek® AirGuard® Smart je skutečnost, že ji lze použít jak na šikmé, tak i na rovné střechy.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze