Úvod

Barvy v koupelně trochu jinak

Barevná koupelna je stále moderní. Každý zná klasický způsob, kdy jsou v koupelně použity barevné obklady a bílá sanitární keramika. Třebaže je na trhu s keramickými obklady široká nabídka barev a vzorů, stále se chceme odlišovat a hledáme nové originální materiály. Jak zařídit koupelnu v novém stylu jsme se zeptali odborníka ze společnosti CORTRADE spol. s r.o., architekta a designéra pana Stanislava Petráška.


V čem je vaše vize jiná oproti klasickému použití barev v koupelně? 
Při barevném řešení interiérů hledám především inspiraci v přírodě. Ta je plná barev, barevných kombinací a netvoří žádné kýče. Naše kompozitní materiály CORIAN a MONTELLI nabízejí širokou škálu vzájemně vyladěných barev, jejichž kombinací lze docílit netradičního řešení
plného dynamiky, hravosti a překvapivých barevných variací.  Koupelna se přece dá barevně rozehrát i jinak než pouze barevnými obklady. Barevná umyvadla v koupelně zaujmou hned na první pohled. Zvláště pokud barva podtrhuje jejich neotřelý novátorský design. Je možné upřednostnit i výraznější barevné odstíny, jako například oranžové, červené, žluté nebo i černé, s nimiž je možné utvářet efektní barevná řešení. Těmito kombinacemi je možné vnést do koupelny novou atmosféru, která pomůže dotvořit  příjemnou a originální koupelnu.

modeni koupelna

Jaké produkty nabízíte?

Naše společnost je autorizovaným distributorem materiálu Corian a Montelli. Tyto materiály nabízejí široké možnosti použití především v interiérech. Jsou dokonalou kombinací funkčnosti a estetického vzhledu. Jsou skvělým univerzálním nástrojem designérů, architektů při výrobě i takových interiérů jako je třeba koupelna. Z Corianu a Montelli se vyrábí obklady, umyvadla, koupelnové desky, sprchy, vany nebo koupelnové panely s policemi, svítidla apod. Vše záleží jenom na fantazii designéra. Umyvadlo může stát jako solitér na koupelnové desce nebo do ní může být zapuštěné. Nabízejí se i varianty zapuštěného umyvadla v barvě desky nebo v různé barevné kombinaci. S naším obchodním partnerem německou společností Pfeiffer nabízíme například luxusní barevná corianová umyvadla designové řady VIVARI a sprchy AQUAMASTER.
 
Z jakého materiálu jsou vyráběny?
Jak už jsem zmínil, jsme distributorem materiálu Corian a Montelli a výrobků z těchto materiálů. Takže z těchto materiálů. CORIAN je originální akrylátový povrchový materiál s absolutně hygienickým povrchem, s nulovou nasákavostí, s možností bezesparového spojování a termotvarování.  Všude tam, kde jsou vysoké nároky na hygienu, snadnou údržbu a objevný design, má Corian široké pole uplatnění. Montelli je materiál na bázi polyesterové pryskyřice a má obdobné užitné vlastnosti jako Corian. Termoforming je však možný pouze u skupiny MONTELLI - ULTRA.
 
barevna umyvadla

Jaké výhody přináší tento materiál?

Corian a Montelli jsou neporézní materiály s nulovou nasákavostí. Nepřítomnost spar ve výrobcích zajišťuje vysokou hygienu. Tyto materiály nepodporují růst baktérií ani plísní a proto se skvěle uplatňují v prostorech s  vysokou vlhkostí, jako jsou například koupelny. Nespornou výhodou je dlouhověkost a opravitelnost těchto materiálů přímo na místě u klienta.
Více o údržbě materiálu naleznete zde.
 
Jaké barvy máte v nabídce?
Oba materiály nabízejí širokou škálu barev, které se dělí na monobarvy, barvy se zrnem a barvy translucentní určené k prosvětlování. V poslední době jsou mezi našimi klienty velice oblíbené monobarvy z kolekce 2013. Jsou opravdu velice krásné a navzájem dokonale sladěné. Jsou svébytné, nenapodobují jiné materiály a dají se skvěle mezi sebou kombinovat.

monobarvy vzorník 
Chystáte nějaké novinky?
Ano, chystáme novou sérii kuchyňských dřezů a umyvadel, ale nyní jsme zatím ve fázi příprav, takže prozatím necháme Vaše čtenáře, ať se těší a sledují naše stránky www.cortrade.eu.
 
Pane architekte, děkujeme Vám za příjemný rozhovor a přejeme Vaší firmě mnoho obchodních úspěchů.
Já také děkuji a zvu čtenáře na návštěvu našeho showroomu v Praze 10, ulice Hradešínská 2144/47.

CORTRADE logo
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze