Úvod

3 tipy na kreativní vánoční dárky

Chcete obdarovat svou rodinu a své blízké nádhernými vzpomínkami? Zapojte kreativitu a věřte, že u příprav se zabaví celá vaše rodina. Vánoce jsou hlavně o rodinné pohodě, na kterou mnohdy zapomínáme. Zapomeňte tedy na vánoční shon a upevněte rodinné vztahy společným vyráběním dárků.


Fotodárky
Nejoblíbenějšími fotodárky jsou deky s vlastními fotografiemi nebo například fotoalbum. Ani jeden z těchto dárků však nevznikne mávnutím kouzelného proutku. Sezvěte své nejbližší a společně vyberte z velkého množství rodinných fotografií ty, které využijete do konkrétního fotodárku. Při výběru fotodeky je například důležité shodnout se na její barvě, vybrat vhodné fotografie, ty dát do digitální podoby a následně je rozmístit po celé ploše fotodeky.

Tip: pokud jste s výběrem dárků příliš otáleli, vyberte tu nejkrásnější společnou fotku, pořiďte rámeček na fotky a vlastnoručně jej ozdobte. I takovýto dárek vaše blízké více než potěší.


Ručně malovaná trička

Svolejte rodinnou radu a vytvořte si vlastní vánoční či novoroční trička. Budete potřebovat jednobarevné tričko, foukací fixy a barvy na textil, případně šablony. Pak už záleží na vás, jaký motiv si vyberete a jaké vánoční či novoroční motto si na tričko zvěčníte.

Tolik oblíbené čajové stromečky
Budete potřebovat ruličku od toaletního papíru nebo od potravinové fólie. Dále pak obyčejný papír, lepidlo a nůžky, tvrdý karton a krepový papír žluté barvy. Z ruličky od toaletního papíru nebo od potravinové fólie vytvoříte kmen stromečku.



Z obyčejného papíru pak vytvořte kornout, a ten postavte na kmen. Jeho přesahující části přilepte dovnitř nebo zvenku ruličky. Od špičky kornoutu pak začněte nalepovat papírové sáčky – vždy jen za jejich honí okraj tak, aby „trčely“ trochu do prostoru jako větvičky. Z krepového papíru pak vyrobíte vánoční hvězdu, kterou připevníte na špičku stromečku. Z kartonu pak snadno vytvoříte podstavec.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze