Úvod

Bylinky v kuchyni by neměly chybět

Bylinky v kuchyni dodají pokrmům nezaměnitelnou chuť. Kromě toho napomáhají dobrému trávení a doplňují našemu tělu potřebné vitamíny.


Pro lepší chuť
Používání bylinek v kuchyni prospívá našemu zdraví. Protože bylinky dodávají pokrmům výraznou chuť, nepotřebujeme používat tolik soli a dalších dochucovadel. Kopr, pažitka, petrželka, bazalka a oregano neboli dobromysl by neměly na našem bylinkovém parapetu či balkónku chybět.

Napomáhají trávení
Čerstvé bylinky dodají tělu spoustu vitamínů a zlepšují stravitelnost pokrmů, především těch s obsahem nadýmavých potravin, jako je zelí, cibule, fazole a další. Pro lepší stavitelnost se do jídla přidává zejména kmín, anýz nebo fenykl, kopr a máta.


Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze