Úvod

Bytové doplňky osvěží tvář interiéru

Chcete, aby Váš se interiér pyšnil velmi elegantním a přitom originálním vzhledem? Dopřejte mu stylové bytové doplňky! Zde je několik tipů pro Vaši inspiraci.


Nevšední zařizovací předměty
Hledáte způsob, jak patřičně osvěžit tvář interiéru Vašeho domova? Použijte k tomu originální bytové doplňky. Zcela nezávisle na stylu a designu, v němž jste se zabydleli, Vás můžeme ujistit, že dnes není problém sehnat zajímavé kousky do ložnice, koupelny, pracovny a hlavně do jednotlivých částí obytné zóny. Takže pojďme se na některé podívat. Na následujících řádcích Vám představíme drobnější zařizovací předměty s nevšedním vzhledem. 

Odlehčený nábytek – iluze o nekonečném prostoru 
V moderních interiérech naplněných světlem nachází své uplatnění především odlehčený druh nábytku, který jim propůjčuje iluzi o nekonečném prostoru. Pokud při zařizování svého domova vsadíte na materiály oděné spíše do světlejších barevných odstínů, odlehčený nábytek a minimum zařizovacích předmětů, které však mají šmrnc, získáte velmi atraktivní prostředí, které nejenže dobře vypadá, ale také zaručuje komfortní bydlení. 

Velmi efektivním způsobem, jak dodat libovolné z obytných místností, zejména obývacímu pokoji, trochu šťávy, je pořízení originální židle, případně křesla. Jestliže máte pocit, že žijete v přísném obklopení ryze přírodních materiálů, dřeva, kovu či skla, narušte toto prostředí přidáním židle vyrobené z plastu, případně z kombinace plastu a kovu.

Casalino Chair
Inspirovat se můžete třeba židlí od Alexandra Begge, a to Casalino Chair v designu poloviny karnevalové masky. Tento plastový kousek lze pořídit v pěti barevných odstínech, například v bílé, nebo zelené. Židle je stabilní, antistatická, samozřejmě také lehká a navíc odolná vůči povětrnostním vlivům. Takže ji v případě potřeby můžete použít také v exteriéru.

 

Náš tip: Pořiďte si hned dvě, ať máte tuto karnevalovou masku kompletní.

Tak trochu jiný krb
Pokud Váš interiér dlouhodobě neuspokojuje design tradičního krbu, poohlédněte se po nějakém zajímavějším řešení. Jistě znáte kombinaci kovových popelníků s odpadkovým košem, které jsou součástí vybavení hotelů či administrativních budov. Nahoře je umístěn popelník, pod ním nádoba, kam se ze strany dávají odpadky. Zde totiž tvůrce s největší pravděpodobností našel inspiraci. Když krb zapálíte, plameny se rozhoří přímo v koši. Tuto vychytávku v nerezovém provedení lze doplnit nerezovým držákem na CD a DVD nosiče. Pokud je Vám ovšem sympatický kov. Mimochodem ani radiátory nemusí mít svou žebrovitě nudnou podobu. Tvar připomínající zapnutou peněženku jim celkem sluší.



Vtipné nápady
Pokud máte rádi sofistikovanější bytové doplňky, poohlédněte se po víceúčelových dekorativních předmětech, jako je například svícnováza. Že tento pojem neznáte? Jedná se o důmyslnou kombinaci svícnu a vázy! Nádobu lze přizpůsobit aktuálnímu ročnímu období, případně denní době. Když ji naplníte vodou, poskytne dočasný azyl řezaným květinám. Až květiny zvadnou, můžete do jejího hrdla pohodlně umístit svíčku.

Nebo jak by se Vám líbilo zaplnit na první pohled obyčejný gaučík polštářky ve tvaru kosti pro pejsky? Dobrý nápad, že ano? Zejména v případě, že je tato sofa skutečně vyhrazena pro Vašeho čtyřnohého nejlepšího přítele. 

Koupelna z budoucnosti
Jako koupelna z budoucnosti Vám bude jistě připadat Vaše intimní místnost, jestliže ji vybavíte některou z velmi originálních baterií. Nás nejvíce zaujala ta v designu mobilního telefonu. Svůj přístroj sem však raději neodkládejte, byť by Vás to svádělo sebevíc! 



Neméně zajímavě vypadá umyvadélko vybavené bateriemi imitujícími ploténky kuchyňské varné desky. Možná by stálo za úvahu, zda toto umyvadélko nezabudovat spíše do kuchyně.

Foto 1:
www.happypaw.com
Foto 2: modculture.typepad.com
Foto 3: skincorner.com
Foto 4: www.captivatist.com
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze