Úvod

Chytrá pěna Vám pomůže ušetřit za vytápění

Moderní izolační materiály účinně brání teplotním ztrátám a významně tak přispívají k úspoře nákladů na provoz domu, v našich klimatických podmínkách především na vytápění. Chytrá pěna® je speciální izolační hmota, která ve spojení s odborně provedenou aplikací spolehlivě zajistí dokonalou izolaci střechy a podkroví.


Měkké pěny pro zateplení podkroví
Měkké izolační pěny s otevřenou buněčnou strukturou umožňují dokonalé utěsnění každé spáry, a proto představují ideální řešení pro zateplování podkroví. Pro jejich výborné zvukově izolační vlastnosti, schopnost zamezit vzniku plísní a zdravotní nezávadnost je lze rovněž použít i do příček a sendvičových konstrukcí. Špičkou v této kategorii je Chytrá pěna
® EKO S 500, plastická izolační hmota vyrobená pomocí speciální technologie. Chytrá pěnová izolace se nanáší stříkáním, po dopadu expanduje a dokonale tak vyplní celý izolovaný prostor. Stříkaná pěna představuje dokonalou izolaci nejen pro střechy, podkroví, stěny, stropy či podlahy, ale i pro základy domu nebo bazény.



Chytrá pěna
® a energetické štítky
Výhody měkké chytré pěny rovněž oceníte v souvislosti s energetickými štítky budov. Od ledna 2013 totiž musí všichni vlastníci budov při jejich přestavbách a při prodejích jednotlivých bytů zajistit energetický štítek. Stojící a funkční budovy pak budou tyto štítky získávat průběžně podle stanoveného harmonogramu, který zohledňuje velikost energeticky vztažné plochy, a to v období let 2015 až 2019. Nižší energetická třída pak bude pochopitelně korelovat s vyšší tržní hodnotou nemovitosti.



Tvrdá pěna pro izolaci střech
Zatímco měkké pěny nacházejí své uplatnění v interiéru, pro izolaci plochých střech jsou vhodné tvrdé pěny s uzavřenou buněčnou strukturou. Tyto materiály se ve srovnání s běžnými izolačními systémy používají v poloviční tloušťce, jsou plně pochozí a svou přilnavostí a strukturou několikanásobně zpevňují konstrukci (používají se v konstrukci křídel letadel) Kromě toho vynikají absolutní zdravotní nezávadností, ekologičností a šetrností k životnímu prostředí.



Správná aplikace základem úspěchu
Měkké i tvrdé pěny představují vysoce kvalitní izolační materiály, které výrazně snižují energetickou náročnost objektu, ovšem pouze za předpokladu kvalitně provedeného nástřiku. Firma, která stříkanou izolaci provádí, by měla mít příslušnou licenci a její aplikátoři by disponovat odbornými certifikáty způsobilosti. Obchodní skupina Chytrá pěna® působící v České Republice, na Slovensku, v Maďarsku a Polsku výše uvedené podmínky splňuje a je garantem používaných materiálů, stejně jako technické a odborné způsobilosti. Pokud tedy chcete snížit energetickou náročnost své nemovitosti, a zároveň zvýšit její tržní hodnotu, víte, na koho se obrátit. Více informací o izolaci chytrá pěna
® a ostatních produktech najdete na stránkách www.chytrapena.cz.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze