Úvod

Dřez je ozdoba kuchyně

Stane se dřez ozdobou vaší kuchyně nebo jen nutným odkladištěm špinavého nádobí? Každý, kdo zařizuje kuchyň, by měl usilovat o tu první možnost. Zvlášť je to dnes tak snadné. Kuchyňské dřezy jsou dnes velkosériově vyráběnými uměleckými díly a na každé evropské přehlídce kuchyní se člověku zdá, že speciálně dřezy dnes lákají designéry.


Dřez je totiž v kuchyni stále na očích a dává jí výraz a styl. Podívejme se například na produkci původem řecké a významem dnes už světové značky Pyramis.



Dřezy této značky jsou mimořádně praktické, protože jejich výrobce se zaměřil na větší hloubky. Proto jsou dřezy Pyramis hluboké až dvě stě třicet milimetrů. Toho si každý všimne na první pohled. A druhá věc, které si také hned všimne, je spolupráce značky s předními italskými designérskými studii. Svěží a originální tvarování, ušlechtilý výraz a vyladěná funkčnost odkazují na špičkové tvůrce víc, než kdyby byl v povrchu vyrytý podpis Leonarda da Vinci.



I dřez umí být trendy
Trend v oblasti dřezů je jednoduchý – věčné odcházení od nerezové klasiky a návraty k ní. Nerezová ocel je přímo emblémem hygieny a zárukou trvanlivosti. A když si z tohoto materiálu věší dámy šperky okolo krku, proč by nerezový šperk nemohl zdobit i jejich kuchyňskou linku? A v podání Pyramisu jsou dřezy jako například ty s uměleckými jmény Mondrian, Tetragon nebo Pella skutečným klenotem.


Dřez Tetragon.


Konkurencí jsou jim dřezy z granitu a jiných umělých kamenů. Granitové dřezy jakoby uměly dát domácnosti jak moderní impulz, tak pocit návratu k přírodě. Nezapomínejme, že i v tomto umělém kameni je, například v případě Pyramisu, více než osmdesát procent křemenných zrn. Pyramis přinesl na trh svou řadu dřezů Pyragranite, která byla přísně testována jak z hlediska hygieny, tak s ohledem na odolnost a snadnou údržbu v praktických podmínkách každodenního používání.


Dřez Crystalon.


Nová záře v kuchyni

Designéři umějí natvarovat a nabarvit granitové dřezy opravdu velmi apartně. A komu ani to nestačí, mě by se podívat na specialitu Pyramisu – dřez kombinující nerezovou ocel a sklo. Tato ultramoderní kombinace je objevem designérského studia Pyramis, které se rozhodlo, že předvede svět něco opravdu hodně efektního a až mrazivě krásného. Dřezy Crystalon působí futuristicky a nepřehlédnutelně. Možná se díky takovému dřezu člověk může zařadit mezi velmi malou skupinu lidí, kteří se chlubí návštěvám svým dřezem. Ovšem v případě značky, která osmdesát procent své produkce vyváží do pětašedesáti zemí celého světa, se snadno stane, že návštěva odpoví: No, to znám. To je Pyramis.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze