Úvod

Feng shui bydlení pro spokojený život

Toužíte po harmonickém domově plném nekonečné pohody? Zařiďte si své bydlení podle principů feng shui. Prozradíme Vám, jaké základní zásady je třeba dodržet.


Harmonický domov
Feng shui je staré čínské umění, které umožňuje nastolit harmonii energií (feng a shui, přičemž feng v češtině znamená vítr a shui voda) ovlivňujících všechny sféry našeho života. V oblasti bydlení usiluje o vytvoření interiéru, ale i exteriéru, ve kterém se budeme cítit dobře. Pokud chcete žít v souladu s principy feng shui, musíte uspořádat svůj domov tak, v něm správně proudila energie. K tomu je třeba dodržet několik principů, které Vám nastíníme alespoň ve zkratce. 

             

Držte se důležitých zásad
Začněme pěkně popořadě od domovních dveří, které by nikdy neměly být umístěny naproti ložnici, koupelně nebo kuchyni. Pokud bydlíte ve vícepodlažním domě, věnujte pozornost umístění schodiště. Jestliže je umístněno příliš blízko vchodových dveří, uniká Vám energie chi. Energie chi z domu uniká také otevřeným poklopem od toalety, proto jím toaletu přiklápějte. Pro spokojené bydlení má zásadní význam pozice jednotlivých místností v domě. Pokud si navrhujte dům, pamatujte na to, že kuchyně, jídelna i obývací pokoj s balkonem by měly být situovány směrem na jihovýchod. Na severozápad patří klidová zóna, tedy ložnice, toalety a koupelny. 

Foto: facesofperfection.blogspot.com
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze