Úvod

Hypotéku dnes sjednáte z pohodlí domova

Sjednání hypotéky je pro klienty čím dál pohodlnější. Rostoucí počet bankovních subjektů totiž nabízí možnost sjednat hypotéku nejen klasicky na pobočce, ale také online. To v praxi znamená, že není nutné nikam chodit, protože celý proces, vyplněním žádosti počínaje a jejím schválením konče, lze zařídit prakticky odkudkoli. Jedinou podmínkou je připojení na internet.


Sjednání hypotéky po webu

A jak přesně proces sjednání hypotéky po webu probíhá? Pojďme si jej popsat krok za krokem. Nejprve pochopitelně nalistujete internetové stránky subjektu poskytujícího hypotéku po webu. Zvolíte vlastnosti úvěru, to znamená jeho výši, způsob čerpání i splácení a ostatní parametry. Online kalkulačka hypotéky Vám automaticky zobrazí úrokovou sazbu a měsíční splátku. Následně dojde k automatickému vytvoření osobního účtu pro Vaše dokumenty, odkud vyplníte svou žádost. Obratem se Vám ozve bankéř, aby Vám pomohl zvolit pro Vás nejvýhodnější řešení. (Způsob komunikace záleží na Vás, zda zvolíte mailové, video, anebo telefonické spojení.) Váš úvěr bankéř také zpracuje. Pak už nezbývá, než dodat potřebné dokumenty a počkat, až Vám přijde potvrzení o schválení spolu se smlouvou, kterou přijdete na nejbližší pobočku podepsat. Jak vidíte, k tomu, abyste získali potřebné prostředky, stačí jedna návštěva v bance.

Vyřízení i do druhého dne

Nespornou výhodou hypotéky po webu je rychlost vyřízení, což je za předpokladu okamžitého dodání všech potřebných podkladků možné i do druhého dne. Třetí den pak můžete začít čerpat prostředky na financování svého bydlení nebo na rekonstrukci. Mezi další velké přednosti hypotéky po webu patří zvýhodněná úroková sazba a vyřízení zdarma bez jakýchkoli poplatků.

refiancování

Refinancování a jeho výhody

Stále více klientů v poslední době zjišťuje, že získali hypotéku za méně výhodných podmínek, než za jakých ji banky nabízejí nyní, případně z důvodu nedostatku informací zvolili pro ně méně výhodné řešení. Co lze v tomto případě dělat? Odborníci doporučují informovat se o možnostech refinancování. Laicky řečeno refinancování znamená vyměnit původní hypotéku za lepší bez rizika jakýchkoli sankcí. Naopak. Toto řešení je pro klienty velice příznivé. Vedle možnosti získat výhodnější úvěr s nižší úrokovou sazbou lze totiž rovněž využít možnosti snížení splátek a rozložit si tak splácení hypotéky do delšího období. Zvolit pak můžete buď běžné, anebo zrychlené refinancování úvěru, kde nemusíte dodávat žádné podklady, neboť se dají využít dokumenty, které sloužily jako podklad pro schválení žádosti původního úvěru.

Úrokové sazby zůstávají nízké

Není to samozřejmě pouze komfort a rychlost vyřízení, co v poslední době zvyšuje atraktivitu hypoték, ale také extrémně příznivé úrokové sazby, které zůstávají nízké i navzdory oslabení koruny, jakožto důsledku nedávné intervence ČNB. Podle banky bank by se úrokové sazby neměly měnit ani v nejbližších několika čtvrtletích. Vzhledem k uvedenému lze i nadále očekávat nárůst zájemců o nové bydlení, kteří k jeho financování využijí právě hypotéku.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze