Úvod

Jak začlenit designové doplňky do interiéru

Náš život by byl velmi smutný a ponurý, kdybychom svět kolem sebe nezkrášlovali designovými doplňky. Interiérové designové doplňky do bytu neodmyslitelně patří!


Jak začlenit doplňky do interiéru 
Když přijde řeč na designové doplňky, jako první dostane slovo obývací pokoj. Tato místnost tradičně patří mezi nejreprezentativnější prostory v bytě, a proto zde designové doplňky nemohou chybět. Při jejich výběru je však radno, držet se jednoho z následujících principů. A to, buď dobově sjednotit veškeré interiérové vybavení včetně doplňků, anebo pojmout zařízení místnosti v jednom (nejčastěji v moderním nadčasovém) stylu, a zvolit k němu kontrastní doplňky (velké oblibě se těší především retro prvky). Třetí varianta představuje velmi tolerantní mix několika stylů. Aby však náš obývací pokoj nepřipomínal skladiště, pak je třeba najít smysluplnou jednotící linii (např. barevnou) a s množstvím designových doplňků to příliš nepřehánět. 
       

Doplňky do obytné zóny 
Jedním z dekorativních prvků, který by neměl v obývacím pokoji chybět, jsou nástěnné nebo stolní hodiny. Ale pozor, hodiny nemusí být vždy kulaté, ani na nich nemusí být číslice. Důležitý je především originální nápad. Pokud jste pojali svůj interiér spíše v minimalistickém duchu, jednoduchými hodinami hranatého tvaru rozhodně nic nezkazíte. Jestliže si své hodiny bez čísel nedokážete ani představit, pověste si na stěnu klidně neuspořádaný numerický chaos. Samozřejmě, že pokud se Vám takové hodiny hodí spíše do kuchyně, můžete si je pověsit i tam. Ani v samotném srdci domova by neměl nějaký ten designový doplněk chybět. V moderní kuchyni je zvykem spojovat estetické s užitečným. Prim tedy hrají doplňky, jako jsou designové otvíráky na víno, dózy ve stylu retro, anebo originální nádobí. 
       
Dekorativní prvky do koupelny 
Ani ostatní místnosti, jako je například koupelna nezaslouží zůstat bez příkras. Pokud jste úplnými začátečníky ve výběru doplňků, vězte, že nejlepší je začít právě v koupelně. Stačí jen vybrat sadu ručníků a k tomu sadu koupelnových doplňků, jako je mýdlenka, koupelnová sklenice, sklenice na kartáčky a WC štětka. Ale jestliže při Vašich výletech do obchodů s bytovými doplňky potkáte zajímavý předmět, do kterého se zamilujete na první pohled, tak si ho dopřejte. Může se jednat prakticky o cokoli, o extravagantní židli, netradiční zrcadlo, anebo třeba o polyresinové zvířátko.

Foto: www.entrada.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze