Úvod

Jak zajistit klidný spánek

Možná každého v první chvíli v souvislosti s dobrým spánkem napadne postel. Ano postel a kvalitní matrace to jsou skutečně ty důležité prvky potřebné k tomu, aby se člověk dobře vyspal. Někdo ještě možná namítne místnost, či prostředí, v kterém spíme a ti, kteří o spánku ví hodně, tak ještě přidají třeba vliv různých proudů, nebo psychický stav.


Nezanedbatelné je také, v jakém rozpoložení do postele uleháme. Klidnému a vydatnému spánku napomůže i klid, který se v ložnici, nebo v dětském pokojíku rozprostírá. Svit úplňku, který oknem nakukuje do ložnice, záře pouliční lampy kombinovaná s hrou stínů větví stromů pohybujících se ve větru, nebo nepokojné blikání světelné reklamy, či světla projíždějících aut, nic z toho určitě klidnému spánku nenapomůže.

Takže…? Ano tušíte dobře, kam mířím. K tomu, aby v ložnici bylo příjemně a klidně, je potřeba ji oddělit od vnějšího světa. Je to samozřejmě míněno s nadsázkou, ale taková roleta, plisé, žaluzie, nebo dekorační závěs skutečně napomůže navodit pocit klidu a jistoty. Těch možností je nespočítaně. Můžete volit mezi vnitřním a vnějším zastíněním. Pojďme se ale pro dnešek zaměřit na zastínění uvnitř interiéru, které nám může navíc přispět i k celkové estetické pohodě.
Co tedy zvolit do ložnice, aby se nám dobře spalo? V první řadě Vám jistě přijde na mysl žaluzie. Ano žaluzie je jedním z klasických prvků zastínění interiéru. Zde je několik kvalitativních možností, pro jakou žaluzii se rozhodnout. Ta nejlevnější žaluzie sice zajistí zastínění, ale otvory, kterými prochází vodící lanka žaluzie, umožní paprskům světla proniknout do interiéru.
Potom je k dispozici žaluzie z vyšší cenové kategorie dim out, jejíž konstrukce při úplném zavření lamel znemožní paprskům světla proniknout dovnitř do místnosti. V neposlední řadě se nabízí žaluzie MEGA VIEW, která intenzivně interiér ložnice, nebo dětského pokojíku zatemní. Pokud žaluzie doplníme ještě bočními vodícími kolejničkami, pak je dílo úspěšně dovršeno.
Žaluzie jsou sice technickým prvkem sluneční a pohledové ochrany, ale jsou k dispozici v mnoha barevných odstínech a jsou schopny přispět k barevnému vzhledu místnosti.

Dalším prvkem zastínění, který může přispět k pocitu pohody v ložnici, nebo v dětském pokojíku, je určitě tradiční prvek a tou je roleta. GARDINIA a ALUGARD ve svém programu nabízí nepřeberné množství tkanin a vzorů, které jsou vhodné do místnosti, která vyžaduje zatemnění. Roleta opatřená látkou black out přispěje určitě ke klidu v místnosti, v které si chceme po únavném dnu odpočinout. Její předností je i řada vzorů, které osvěží interiér ložnice, nebo dětského pokoje. U rolet můžeme volit i různé techniky ovládání. Od klasického pružinového ovládání, které všichni známe z minulých dob ( a které nás určitě všechny rozčilovalo pro jeho nevyzpytatelnost), přes oblíbené řetízkové, či lankové, až po ovládání pomocí elektromotoru. A vlastně ještě jedno ovládání se nabízí. Je to ovládání pružinové s pomalým chodem, které je doplněno brzdičkou pro jemný doraz v horní poloze.

No a tím moderním prvkem zastínění, který si pro svoji univerzálnost získává stále větší oblibu je plisé. Plisé je opravdu tím nejuniverzálnějším prvkem zastínění. Nejenže zastíní okna klasických forem, ale je úspěšné i tam, kde žaluzie a roleta nestačí. Trapézová okna, trojúhelníková okna nebo kruhová okna. Všude tam je plisé šampiónem. Pak už jenom záleží na výběru druhu látky a barevném designu, který vyhovuje interiéru místnosti v níž chcete klidně a spokojeně usínat a spát.

Vlastně ještě u plisé máme dvě možnosti druhu látek. Ta levnější je normální plisé látka, která sice zatemní, ale stejně jako levná žaluzie, ne zcela zamezí pronikání světla otvory v nichž jsou vedena vodící lanka. Kvalitnější plisé je pak vybaveno látkou Duette. Ta nejenom, že zamezí pronikání světelných paprsků otvory pro vodící lanka, protože ta jsou vedena uvnitř systému, ale navíc přispěje k tepelné a akustické pohodě místnosti.

zatemnovaci zavesy

Klasikou jsou pak zatemňovací závěsy, které přes den slouží jako doplňující dekorativní prvek záclony a v noci okno schová. Zde je potřeba uváženě zvolit techniku, na níž budou záclony a závěsy zavěšeny. I zde je velký výběr možností. Přijďte se třeba podívat na naše stránky www.gardinia.cz a nahlédněte do našeho programu. Máme řešení pro každý interiér. Zkuste se na nás obrátit a uvidíte, že i Vám umíme nabídnout to správné zastínění ložnice tak, aby se Vám sladce spalo. Jo a ještě jedna věc, která stojí za zmínku. Umíme Vám vyjít vstříc i s řešením smart home. :-)

Přijďte, těšíme se na Vás. 

Váš tým GARDINIA HOME DECOR CR spol. s r.o.
Žatec
R.Záhoř
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze