Úvod

Koupání v teplé čisté vodě

Chcete se ve svém bazénu koupat a plavat i mimo letní měsíce, aniž byste byli modří zimou? Pak máte dvě možnosti. Buď se vypravit do vzdálených teplých krajin, případně do bližších termálních lázní, nebo doplnit svůj bazén o příslušenství, které Vaši koupací sezónu podstatně prodlouží.


Aby voda teplá byla
Období, po kterou má voda ve venkovním bazénu ideální teplotu (kolem 28 stupňů Celsia), je v našich klimatických podmínkách bohužel velmi krátké. Vodomilové, kteří se chtějí koupat a plavat po co nejdelší část roku, proto s oblibou využívají řešení, jak si svou koupací sezónu prodloužit. Mezi nejčastější z nich patří instalace bazénového tepelného čerpadla. Bazénová Tepelná čerpadla umožňují ohřev vody na velice příjemnou teplotu také na jaře a na podzim. Pokud jsou navíc doplněna dalším příslušenstvím, zejména zastřešením a ohřevem vzduchu, umožňují celoroční využití bazénu.

tepelne cerpadlo Elite

Aby voda čistá byla

Neméně důležitou vlastností bazénové vody je samozřejmě čistota. Za předpokladu kvalitního příslušenství a dodržení stanovených postupů není dnes obtížné udržet krásně čistou vodu také v parném létě, kdy se venkovní teploty pohybují jen několik málo stupňů pod tropickou čtyřicítkou. Osvědčenou kombinaci představuje pískové filtrace ve spojení s bazénovým čerpadlem, které je vybavené předfiltrem pro zachytávání nečistot, a chlórovou či bezchlórovou úpravou. (Chlorová úprava vody však v poslední době čím dál více ustupuje bezchlórové úpravě vody, zejména solným jednotkám neboli solničkám, nebo UV lampám ionizátorům tzv. lagunám.)

bazenove cerpalo

Náš tip: Velký výběr bazénových čerpadel různých značek, zejména Vagnerpool, Astralpool, Brilix a Hanscraft, a s různou velikostí průtoku najdete ve specializovaném obchodě Swimeshop.cz.

automaticky vysavac Vortex

Bazénový vysavač – skvělý pomocník
Nejoblíbenějšími pomocníky při údržbě bazénu jsou bezpochyby bazénové vysavače. Poradí si totiž se všemi nečistotami, které se usazují na dně, nebo přichytávají na stěnách bazénu. Na trhu si můžete vybrat z mnoha typů. Od jednoduchých manuálních vysavačů, kde je hlavní výhodou nízká pořizovací cena (tyto vysavače jsou určené pro majitele menších nádrží bazénů), přes poloautomatické vysavače, které se připojují do skmmeru přes pískovou filtraci, až po automatické vysavače. Poslední Poloautomatické a automatické vysavače z variant vysávají dno i stěny bazénu a automatické umožňují volbu režimu čištění (závisí na tvaru a velikosti bazénu), které lze ovládat pomocí ovládacího panelu nebo dálkového ovladače.

tepelny vymenik

Kvalitní příslušenství pro Váš bazén
Bazénové vysavače, tepelná čerpadla a výměníky, bazénová čerpadla, pískové filtrace, dávkovače chlóru, ale také potřeby pro bezchlórovou úpravu – solničky či UV lampy ionizátory a další příslušenství k bazénům pořídíte v internetovém obchodě www.swimeshop.cz. Jedná se značkové a prověřené komponenty za velice příznivé ceny. Poštovné nad 5.000,- Kč máte zdarma, příp. můžete využít možnosti osobního odběru.

SWIM eshop

Přejeme Vám příjemný nákup a vydařenou koupací sezónu!
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze