Úvod

Living versus bydlení

Napadlo Vás někdy, že mezi pojmy living a bydlení je rozdíl nejen jazykový, ale i obsahový? Je tomu tak, přestože dnes všudypřítomná angličtina tento rozdíl postupně smazává.


Living je širší pojem
Když se řekne bydlení, většina z nás si vybaví styl, jakým je zařízený domov. Jak je pojatý interiér jednotlivých místností v domě či bytě, jaké je jeho vybavení a design. Když přeložíme podstatné jméno bydlení do angličtiny, získáme jeho významový protějšek living, který je obsahově mnohem bohatší. Angličtináři vědí, že living je společný výraz pro bydlení i žití jako takové. Living se zahrnuje nejen samotné bydlení, ale také vše ostatní, co s ním souvisí. Tedy další možnosti, které máme doma kromě bydlení k dispozici.



Bez vybavení to nejde

Tyto možnosti zhmotňuje patřičné vybavení, jako je grilovací terasa, venkovní vířivá vana, domácí bar, domácí kinotéka, domácí kino, prostě všechno to, ze čeho náhodná návštěva pozná nejen, jak bydlíme, ale i jak (si) žijeme. To je dovedeno k dokonalosti v domě svobodných povolání a dalších šťastlivců, součástí jejichž bydlení je také domácí pracovna, anebo kancelář.

Smazávání rozdílu
A protože tento trend je velmi populární a nechceme, aby znal hranice, začínáme naše hezké české bydlení používat ve významu living. Rozšíření významu bydlení tedy nemá na svědomí pouze výše uvedený mezinárodní jazyk, ale i fakt, že naše požadavky na komfort bydlení mají tvar exponenciální funkce. Přejeme si žít v designovém domě neomezených možností, kde se snoubí estetičnost s funkčností.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze