Úvod

Máte sedavé zaměstnání? Dopřejte si židli na míru!

Moderní doba vyžaduje práci s počítačem, u něhož prosedíme nemálo hodin. V kombinaci s nedostatkem pohybu dostává naše tělo zabrat. Ačkoli se zdá být sedící poloha pohodlná a nezávadná, z dlouhodobého hlediska dochází k výrazným změnám v těle. Zvláště v případě, pokud sedíme ve špatné poloze na nevhodné židli. Chraňte svou páteř a celkové zdraví a investujte do kvalitní ergonomické židle.


Různé velikosti pro různé postavy

Každý jsme jiný - jeden vysoký, druhý malý, někdo hubený, jiný robustní. Není tedy možné cítit se dobře na uniformní velikosti židle. Podobně jako s oblečením je třeba si vybrat tu správnou velikost. Zvláště pak v případě, že sedíme více než 4 hodiny denně.

Židle THERAPIA - velikost si najde každý

Speciální ergonomické židle THERAPIA jsou vyráběny v několika velikostech, aby si mohl vybrat opravdu každý.
Rozdíly mezi velikostmi jsou dány:
• velikostí sedáku (šířkou a hloubkou)
• šířkou opěry
• výškou židle, která je dána velikostí plynového pístu
• poměrem mezi sedákem a opěrou

V kolekci THERAPIA tak naleznete nejmenší velikost pro děti od šesti let, přes modely pro štíhlé osoby až po tu největší pro velmi vysoké uživatele do 150kg. To ale zdaleka není vše. Pokud si vyberete například židli pro ženy iENERGY L a zjistíte, že potřebujete menší sedák či nižší píst, vše lze přizpůsobit individuálně dle vaší postavy.

zakladni sedak zidle Therapia

Velikost pořád není vše

Výběrem velikosti židle teprve vše začíná. Židle THERAPIA mají integrovány tzv. biozóny, které udržují sedícího ve správné ergonomické poloze. Jedná se především o tvarování opěry, která kopíruje tvar páteře, a tvarem sedáku, který mírní nárazy při dosedání a podporuje krevní a lymfatický oběh. Kromě velikosti a ergonomie však židle THERAPIA nabízí řešení pro konkrétní problém uživatele. Pokud trpíte bolestí bederní páteře či výrazným zakřivením v této oblasti (hyperlordóza), uvítáte tzv. přífuk - integrovanou nafukovací část v bederní opěře.

bederni operka prifuk

Možná máte díky špatnému stylu sezení mírně shrbená ramena a tak při opření nedosáhnete na opěrku hlavy. I zde židle THERAPIA nabízí řešení v podobě ergonomického tvarování a výběru ze tří velikostí.

tri velikosti operek hlavy

Velmi častým problémem je také bolest v oblasti pánve a beder. Zde je řešením dvojitý sedák, který oproti základnímu obsahuje dva pružinové rošty nad sebou.

dvojity sedak zidle Therapia

Dosedání je tak ještě měkčí, což ocení především vyšší a robustnější osoby. Výraznému odlehčení v oblasti pánve lze také docílit použitím speciální mechaniky, která umožňuje nezávislé nastavení sklodu sedáku směrem dopředu. Tlak na páteř se zmírňuje a lymfatický a krevní oběh je ještě více podpořen.

                                     doplnkove prislusenstvi - raminko

Židle THERAPIA nabízí i další doplňkové a ergonomické příslušenství, včetně široké škály potahových materiálů do nejrůznějších prostředí. Navštivte www.therapia.cz nebo některého z autorizovaných prodejců a otestujte si svou židli na míru.

                                                      logo Therapia
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze