Úvod

Na co si dát pozor při výběru pozemku

Vybrat správný pozemek pro stavbu rodinného domu rozhodně není jen tak. Vybíráte totiž místo, na kterém strávíte klidně celý zbytek svého života, proto se určitě nevyplatí své rozhodnutí jakkoli uspěchat. Pokud právě teď stojíte před úkolem v podobě výběru místa pro váš budoucí život, doporučujeme vám přečíst si následující řádky.


V nich vám poradíme, na co si dát při výběru pozemku pozor. Ještě než na nějaké konkrétní místo definitivně kývnete, měli byste o daném pozemku vědět všechny důležité informace.

Důležitá je nejen velikost, ale i tvar

Většina lidí se při výběru pozemku soustředí především na jeho velikost. Často ale zapomínají na to, že i tvar hraje důležitou roli. K čemu vám bude pozemek o velikosti 1500 m2, když bude dlouhý, úzký a protáhlý jako nudle? Obecně se pro rodinný dům doporučuje pozemek o rozloze 400 m2 s šířkou ideálně 14 m. Od velikosti a tvaru daného pozemku se pak odvíjí i typ domu, který na něm postavíte. U RD Rýmařov můžete vybírat ze tří desítek typových řad, mezi nimiž určitě najdete takový, který ve všech ohledech splní vaše představy. Na každý dům získáte záruku 30 let a 100% garantovanou cenu. Férový přístup je samozřejmostí.

montovany dum od RD Rymarov

Ohlídejte si dostupnost k pozemku
Možná jste našli ideální pozemek, který vám vyhovuje velikostí i tvarem, ale je k němu špatný přístup. Pozor si dejte na soukromé cesty, které k domu vedou a s jejichž majitelem byste se mohli dostat do problémů.

Pozor na inženýrské sítě

Elektřina, voda, plyn a kanalizace sice nemusí být přímou součástí vámi vybraného pozemku, nicméně by se měly nacházet v jeho dobré dostupnosti. Na místě je proto ověření, jestli se tyto inženýrské sítě nachází poblíž a jestli dokážou zajistit dostatečnou kapacitu, abyste se k nim mohli připojit. Dostupnost elektřiny je dobré si ohlídat i tehdy, pokud máte zájem o nízkoenergetickou stavbu - stejně je potřeba, aby byla kapacita zdroje dostatečně velká. Montované domy od RD Rýmařov garantují 60 kwh na m2 ročně, což je nutné maximum pro vytápění drtivé většiny nabízených typových domů.

drevostavba NOVA 722

Nepodceňujte dojem z lokality
Vybíráte-li místo pro svůj dům a budoucí život, měli byste dát na vnitřní pocit, kterým na vás daná lokalita působí. Místo by vás mělo okouzlit a nadchnout, zároveň by vám mělo vyhovovat i z hlediska okolí a dostupnosti. Určitě máte na své bydlené jisté požadavky, ze kterých byste neměli slevovat a dělat ústupky. Jde přece o vaše pohodlí.
Jakmile si dané místo zamilujete a pozemek bude váš, nemusíte na svůj vysněný dům čekat dlouhé měsíce. RD Rýmařov nabízí stavbu dřevostavby v termínu jednoho jediného měsíce a to i bez ohledu na jeho velikost či panující počasí. Už za měsíc můžete bydlet ve svém.

RD Rymarov logo
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze