Úvod

Nátěr na dřevo pro Váš exteriér a interiér

Impregnační prostředky představují tradiční ochranu dřeva před plísněmi, hnilobě, dřevokaznými houbami a dalšími škůdci. Nátěry s minimem zápachu můžeme použít také v interiéru.


Spolehlivý ochránce dřeva
Venkovní impregnační přípravek Karbolineum extra má tu výhodu, že chrání dřevo nejen před plísněmi, hnilobou, dřevokaznými houbami, ale také před působením nepříznivých povětrnostních vlivů, a to včetně UV záření. Kromě toho zaručuje preventivní ochranu před dřevokazným hmyzem. Nátěr obsahuje speciální pigmenty, které hloubkově pronikají do dřeva, čímž mu dodávají dlouhodobou ochranu a stabilní vybarvení. 

                  

Vhodný také do interiéru
Nátěr Karbolineum extra se používá k nátěrům stavebních prvků a dílců, jako jsou střešní konstrukce, pergoly, dřevěné obložení, zahradní nábytek, zábradlí, anebo ploty. Vzhledem k minimálnímu zápachu po zaschnutí přípravku, ho lze použít také v interiéru. Konečný nátěr je po zaschnutí zcela bez zápachu. Nelze jím však impregnovat dětské hračky a dřevěné předměty, které přicházejí do styku s potravinami, krmivy a pitnou vodou.

Příprava a nátěr
Nátěr se nanáší standardním způsobem na očištěné a dobře proschlé dřevo, které jsme předtím zbavili mechanických nečistot a stop po předchozích nátěrech. Pryskyřičná místa na povrchu dřeva je třeba vymýt rozpouštědlem. Staré nátěry a zasmolená místa brání kvalitní penetraci do dřeva a mohou způsobit nerovnoměrné vybarvení povrchu. Nátěr aplikujeme buď štětcem, válečkem, stříkací pistolí, anebo máčením v jedné či více vrstvách, a to vždy po vsáknutí předchozí vrstvy. Doba zasychání se za obvyklých podmínek se pohybuje kolem 24 hodin. 

                    

Vyberte si odstín
Pokud chcete svému krovu, pergole, zábradlí, zahradnímu nebo interiérovému nábytku dopřát kvalitní impregnační kúru nátěrem Karbolineum extra, můžete si vybrat z několika barevných odstínů. Mezi nejžádanější patří odstíny přírodního dřeva, jako je pinie, dub, ořech, nebo světle hnědý jantar. Z barevných odstínů máte na výběr z mahagonu, palisandru, či jedle. Podle toho, kolik nátěru potřebujete, zvolíte velikost balení 0,7 kg, 3,5 kg, 8 kg, anebo si objednáte rovnou sud, který váží 160 kg. Spotřeba závistí na savosti dřeva. Pohybuje se kolem 150g/m2.

     

Kde objednat
Vyberte si svého ochránce dřeva u předního českého výrobce nátěrových hmot na www.detecha.cz. Součástí sortimentu jsou také nátěry kovu, betonu a dalších materiálů.

www.datecha.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze