Úvod

Nejlepší přítel si zaslouží nejlepší boudu!

Pes se díky své inteligenci a věrnosti stal nejoblíbenějším zvířetem, a zároveň nejlepším přítelem člověka. Pokud nemáte doma mazlící polštář, ale skutečného psa, potěšíte ho, když mu pořídíte parádní bydlení. Pro inspiraci jsme pro Vás připravili malou přehlídku psího ubytování.


Jak vybrat boudu pro psa
Kdo není truhlář nebo zručný kutil, který má k dispozici vhodný materiál a spoustu volného času, tomu doporučujeme pořídit již hotovou psí boudu. V e-shopu máte tu výhodu, že Vám ji rovnou přivezou. Než ale zvolíte konkrétní produkt, je třeba přihlédnout k velikosti plemene a k jeho nárokům. Ideální materiál představuje dřevěný masiv, bouda může být buď celodřevěná, nebo s kovem, zateplená nebo nezateplená.

Praktická odklápěcí střecha
Největší oblibě se těší psí boudy s odklápěcí střechou, jejichž výhodou je snadné čištění vnitřku. Tento nezateplený model, jehož konstrukce je řešena kovovými profily a výplněmi ze smrkového dřeva, představuje vhodné řešení pro velké druhy psích plemen, například pro německého ovčáka, labradora nebo dalmatina.

psi bouda neizolovana

Zateplená s předsíňkou
Polysterénem zateplená boudička s předsíňkou je ideální pro psy menších středních plemen. Konstrukce je tvořena pozinkovaným rámem vyplněným palubkovými bočnicemi. Také tato varianta má šikovnou odklápěcí střechu usnadňující údržbu. Pokud chcete svému kamarádovi dopřát i letní byt, můžete umístit boudu do kotce. Kotec může mít mnoho podob, nás zaujala varianta s přístavkem.

zateplena bouda pro psa

Šikovný kotec s přístavkem
Velký kotec pro psa s přístavkem má tu výhodu, že ho lze použít také ke skladování krmiva a zahradního náčiní, včetně sekačky na trávu. Jeho pořízením tak získáte parádní bydlení pro psa a zahradní domek neboli domek na nářadí v jednom (viz. úvodní foto). Stejně jako v případě ostatních přístřešků se jedná o stabilní konstrukci z masivu (střechu tvoří pozinkovaný trapézový plech), která je zárukou dlouhé životnosti.

dvojkotec pro psy

Luxusní dřevostavba pro nejlepšího přítele
Na objednávku můžete svému pejskovi nechat zhotovit i luxusní dřevostavbu. Zateplená psí bouda o rozměrech 105 x 150 cm s výškou 90 cm vybavená jak předsíňkou, tak odklápěcí střechou a izolací o síle 4 cm, mu poskytne maximální komfort. Konstrukce je tvořena masivním dřevem, střechu krytou pískovanou lepenkou lze doplnit barevným asfaltovým šindelem.

Pořiďte svému čtyřnohému příteli kvalitní psí bydlení, ať nemá psí život! Více inspirativních tipů na psí boudy a kotce v různých rozměrech najdete na stránkách www.vladeko.cz.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze