Úvod

Odpovědi na 5 nejčastějších otázek kolem stříkané pěnové izolace

Stříkaná pěnová izolace vytváří vrstvu, díky které může dům dýchat a zároveň z něj neuniká teplo. Jaké jsou její další výhody? Jak se pěna aplikuje? A podle čeho poznám kvalitního výrobce? Přečtěte si odpovědi na nejčastější otázky.


1. Proč mám zvolit právě stříkanou pěnovou izolaci?
Stříkaná pěnová izolace na vašem domě vytvoří vzduchovou bariéru, která zamezí průniku studeného vzduchu. Podklad ale bude díky jedinečné struktuře pěny neustále dýchat a nebude docházet ke vzniku plísní.

Skelná vata tak dokonalou vzduchovou bariéru nikdy nevytvoří, minerální vata zase rychle přichází o svůj původní tvar a izolační vlastnosti. Naopak stříkaná pěnová izolace svůj tvar ani vlastnosti nemění.

2. Jak aplikace pěnové izolace probíhá?
Aplikace se provádí buď nástřikem, nebo vstřikováním do dutiny. Pěna se tak snadno dostane i do špatně přístupných míst, dokonale přilne k podkladu a v závislosti na druhu zvětší svůj objem.

3. Jaké je složení stříkané pěnové izolace?

Základem jsou dvě látky – pryskyřice a isokyanát. Jejich smícháním vzniká směs, ve které se díky nadouvadlům tvoří velké množství malých vzduchových bublinek. Hned po aplikaci směs v závislosti na druhu expanduje – a to na 50 až 150násobek svého původního objemu.

Stříkaná pěnová izolace

4. Kde všude se dá stříkaná pěnová izolace použít?
Stříkanou pěnovou izolace můžete využít k zateplení interiéru, fasády, střechy, základů nebo potrubí. Na trhu proto najdete několik druhů pěnových izolací, které se liší vlastnostmi i místem určení.

5. Jak poznám spolehlivého dodavatele?
Nebojte se zkontaktovat více dodavatelů a dejte přednost tomu, který vám poradí s výběrem správné izolační pěny. Dopředu si také zjistěte, od jakého výrobce pěnu odebírá, jak dlouho na trhu působí a jaké certifikáty jednotlivé produkty získaly.

Společnost Honter – přední dodavatel izolačních a ochranných materiálů – využívá pouze osvědčených pěnových izolací řady FOAM-LOK™ od amerického výrobce LaPolla Industries.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze