Úvod

Pasivní dům splní vaše sny o příjemném bydlení

Máte vyhlédnutý pozemek a nevíte jaký dům si postavit? Vybírejte tak, abyste šetřili v budoucích letech přírodu i svou peněženku. Energetické náklady jsou jednou z nejdůležitějších položek v rodinných výdajích. Předejít vysokým nákladům je možné hned při výběru domu. Navíc pokud vlastníte pozemek v chráněné krajinné oblasti nebo ve vyšších polohách, výběr by měl být opravdu důsledný.


V souladu s přírodou
Pasivní dům DRAGON 130 EVO umí splnit prakticky každé přání svého majitele. V prvé řadě šetří energie, vzhledově odpovídá klasickým rodinným domkům a nenarušuje okolní ráz krajiny. Navíc je možné stavbu přizpůsobit podle představ budoucího majitele.

Topení na elektřinu výhodou

Přestože je rodinný dům DRAGON 130 EVO přizpůsobený na vytápěný elektřinou, jsou roční výdaje pro tříčlennou rodinu maximálně 22 000 korun. Měsíčně tedy 1 800 korun. Dům se vytápí teplovodním systémem, kdy v přízemí je nainstalované podlahové topení a v patře otopná tělesa.

krbova kamna v obyvaku

Výhody čisté energie
Teplo zajišťuje akumulační zásobník o 600 litrech a může být vytápěný třemi způsoby. Za prvé elektrickou spirálou, solárními panely na střeše nebo krbovými kamny s výměníkem. Pokud dáváte přednost čistému zdroji vytápění, slouží krbová kamna jako záložní zdroj.

Významná pomoc dotací
Další významnou položkou, kterou si majitelé mohou škrtnout se seznamu starostí, jsou stavební úspory. Pokud využijete program Zelená úsporám, který přímo stavby pasivních domů podporuje, je to další výhoda.

interier drevostavby DRAGON 130 EVO

Rodinné bydlení
Vnitřní dispozice domu představuje ideální podmínky pro rodinu. V přízemí najdeme prostorný obývací pokoj, kuchyň, ložnici a koupelnu. První patro je řešené pro dětské a hostinské pokoje. Z celého domu dýchá dřevo a navozuje pocit souladu s přírodou.

rodinny dum DRAGON 130 EVO

Za pasivními domy do Rýmařova
Zárukou kvality stavby na klíč je důvěra ve firmu, do které vkládáte své úspory. Společnost RD Rýmařov umí postavit pasivní dům za jeden měsíc, a to kvalitně. Společnost v současné době představuje vysokou odbornost nejen projektové přípravy, ale také komunikaci během samotné stavby. Klient má možnost individuálně zasahovat do dispozičních úprav, od vnitřního vybavení až po rozvody svítidel. Technické údaje dřevostavby najdete na www.rdrymarov.cz.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze