Úvod

Pastelové barvy hrají v moderním interiéru prim

Všechno se jednou omrzí, a to i zařízení domácnosti. Po pár letech či někdy i měsících je dobré obměnit nejen nábytek, ale také přemalovat barvu stěn a vnést do domu trochu osvěžující novoty. Pokud se k renovaci nebo pouze k drobné změně ve vašem příbytku také schyluje, nabízí se otázka, jak moderní interiér pozměnit. Jednou z možností jsou pastelové barvy na zeď, které vnesou do domácnosti život.


Barvy umí rozzářit jakoukoli místnost


Nudí vás vaše ložnice nebo se vám obývací pokoj už okoukal? V obou případech začněte u stěn, pokud toužíte po změně. Barva zdí totiž udělá opravdu hodně. Nemusíte nutně vymalovat všechny stěny, stačí jedna nebo dvě či jen část jedné z nich.

A jakou barvu zvolit? Rozhodně pastelový odstín, který se dostává v posledních letech výrazně do popředí. Pastelové barvy v interiéru hrají prim, ať už jimi natřeme zdi v jídelně nebo v koupelně. Svou pozornost je dobré zaměřit především na neo mint, která se hravě kombinuje s bílou, šedou nebo jemným odstínem modré barvy.

Pokud nechcete malovat celé zdi, pořiďte si alespoň doplňky v těchto pastelových tónech. Nabízí se například plédy nebo povlaky na polštáře, které mohou taktéž dát místnostem trochu jiný nádech.


 

Obrazy vnesou do interiéru osobitost


Nesmíme zapomenout ani na obrazy do obýváku, které dovnitř umí vnést trochu osobitosti. Smutný je interiér, ve kterém chybí fotografie na zdech. Nemusí být nutně kýčovité, plné rodinných příslušníků, mohou to být nápisy nebo jen drobné malůvky. Jaké obrazy zvolíte je ryze na vás, ovšem nešetřete s nimi.

Dnes už není moderní mít pouze jeden obraz pověšený nad pohovkou nebo postelí v ložnici. Stylový je zástup několika obrazů, jež jsou na zdi svévolně rozmístěny. Nerespektuje se rovná linie, většímu rozruchu se dává zelená. Širokou nabídku krásných obrazů najdete i na stránce www.dovido.cz.

Ekologické prvky jsou trendem


Interiérové barvy na zeď nejsou jediné, které tvoří moderní interiér. Co také hýbe světem bydlení jsou ekologické prvky. Určitě jste zaznamenali, že právě ekologie hraje v současné době hlavní roli. Velké obchodní řetězce spouští jednu kampaň za druhou, v nichž bojují proti plastům i nešetrnému přístupu k matičce Zemi. Pokud jste podobného smýšlení, je načase přinést přírodu domů.

Co se pod pojmem ,,ekologické prvky” ukrývá? Spadají sem recyklované doplňky, dřevěné i ručně vyráběné dekorace nebo pouze dřevěné kusy nábytku, které jsou svého původního zbarvení. Obecně by měl prostor působit vzdušným a svěžím dojmem.


Bez pokojovek to nepůjde


Každý člověk se chce pyšnit nejen stylovou a moderní, ale především příjemnou domácností. Jenže získat pocit příjemnosti není snadné. V mnoha interiérech se necítíme zrovna nejlépe, na vině je však nedostatečné zařízení. Většinou chybí pokojové rostliny, které jsou klíčem ke spokojenému pocitu.

Pokojovky rozdělujeme na stálezelené a do všech barev kvetoucí. V posledních letech se pozornost upíná především na první zmíněné z nich, jelikož svou barvou nijak nekazí celkový vzhled místností. Navíc jsou většinou nenáročné na péči, po čem prakticky každý pěstitel doslova prahne.

Mezi nejoblíbenější pokojové rostliny, které najdete prakticky v každé domácnosti, patří monstera - stálezelená rostlina s monstrózními listy – i dracéna, kterou lze sehnat v menším i větším provedení. Nesmíme zapomenout na kupu bylinek, jež většinou obývají okenní parapety v kuchyni, a na orchideje, které sice patří do kategorie ,,barevně kvetoucí”, ale stále jsou velmi populární. Je však pravdou, že právě orchideje nejsou zrovna nenáročné na péči. Vyžadují naopak vícero pozornosti a speciální zacházení. V opačném případě chřadnou a umírají.

Foto: Dovido.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze