Úvod

Pergola obrostlá popínavými květinami potěší na pohled každého zahrádkáře

Patříte mezi nadšené zahrádkáře, kterým největší radost udělá pohled na vlastnoručně vypěstované květiny? Těšíte se z každého malého kvítku nebo poupátka? Dokáže se nadchnout i pro ten nejmenší úspěch? Rádi trávíte čas s rukama v hlíně a baví vás sledovat, jak díky vaší píli, snaze a úsilí vzniká něco tak nádherného? V tom případě je dobře, že si čtete tento článek. My totiž víme, co vás zaručeně potěší na pohled a zahřeje na duši!


Zkuste na chvíli zavřít oči a vybavit si vaší zahrádku. Je úplně jedno, jestli přiléhá k rodinnému domu nebo vlastníte kousek pozemku v zahrádkářské oblasti. Máte svou zahradu před očima? Pak si na ni představte pergolu, která nabízí jak estetické, tak i praktické využití. Už to vidíte v jasných barvách? V tom případě si na pergole představte ještě vesele rašící popínavé květiny, které pergolu zdobí po celé její délce. A teď řekněte: není taková představa více než lákavá?!

pergola s ruzemi

Pergola přesně podle vašich představ
Mít na své zahradě pergolu má hned několik výhod. Nejenže tak viditelně zvýšíte estetickou úroveň vaší zahrady, ale zároveň získáte příjemné zázemí pro trávení volného času - ať už ve společnosti rodiny, přátel nebo o samotě pouze se svými myšlenkami.

Máme pro vás TIP: stavebnicový systém Linda, s nímž sestavíte prakticky libovolnou pergolu, která tak bude maximálně odpovídat vašim představám i požadavkům.

posezeni v pergole

Obrovskou výhodou je samotná stavba pergoly. Určitě vás potěší, že ji není nutné složitě kotvit do země, což je náročné jak fyzicky, tak i časově. Pergoly z e-shopu vladeko.cz disponují květinovými truhlíky nacházejícími se v jejich spodní části. Díky nim nemusíte pergolu na své zahradě kotvit do země pomocí zemních vrutů nebo betonových patek. A to je fajn, nemyslíte?

Budete na ní moci oči nechat
Již jsme se zmínili o tom, že se pergola stane estetickým prvkem vaší zahrady, na kterém budete moci oči nechat. Skládá se z dřevěných mříží, které je možné využít jako oporu pro pěstování popínavých rostlin. Pergola sice sama o sobě díky použití kvalitního jehličnanového dřeva vypadá nádherně, ale v kombinaci s popínavými rostlinami to bude doslova pastva pro oči. Prohlédněte si fotografie a jistě nám dáte za pravdu!

zahradni pergola

Rostliny je možné zasadit to truhlíků, které jsou součástí pergoly. Jakmile truhlíky zasypete zeminou, nejenže zajistíte rostlinám kvalitní půdu potřebnou pro jejich bezstrastný růst, ale zároveň přispějete ke zvýšení stability pergoly. Proto je dobré truhlíky využívat pro pěstování, protože právě díky nim je pergola samostojná a nepotřebuje žádné další ukotvení.

pergola

Nechte se okouzlit krásou dřeva
Pergoly jsou standardně dodávány bez povrchové úpravy, aby tak mohla vyniknout krása masivního dřeva. Dřevo je úžasný materiál, který si nezaslouží, aby bylo do jeho půvabu jakkoli zasahováno. Pokud budete na pergole pěstovat popínavé rostliny, doporučujeme je občas prořezávat, protože jinak by příliš bujně rozrostlé popínavky - zvláště druhy popínavek s dřevitým stonkem - mohly přetížit pergolu a narušit tak její stabilitu a užitnou hodnotu.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze