Úvod

Plánujete koupi vchodových dveří? Zeptali jsme se za Vás.

Pořízení vchodových dveří je náročná záležitost, a to nejen po finanční stránce, ale také co se jejich volby týče. Které základní parametry by měly vchodové dveře splňovat? Jaké existují možnosti? A na co si dát při jejich výběru pozor? Zeptali jsme se za Vás.


VCHODOVÉ DVEŘE DO RODINNÝCH DOMŮ

Když vybíráme vchodové dveře, čím bychom se měli řídit?
Vchodové dveře jsou prvním prvkem, který nás vítají každý den - nás a naše hosty. Z tohoto důvodu jsou nejreprezentativnějším prvkem. Proto je zapotřebí se postarat, aby jejich vzhled byl elegantní a co nejvíce ladil se stylem fasády. Jsou-li vchodové dveře ještě navíc sladěny s okny, dají domu jedinečný a celistvý charakter. Takto vybrané dveře budou střežit naši bezpečnost a soukromí celé naší rodiny. Při výběru vchodových dveří je potřeba věnovat pozornost nejen stylistickému a designovému charakteru, ale také jejich vlastnostem a technickým parametrům.

Vstupni dvere

Jaká jsou základní kritéria jejich výběru?
1. Rozpočet
2. Funkce - dveře jsou vyrobeny z různých materiálů a mají i odlišné vlastnosti
3. Rozměr a tvar
4. Specifikace - otevírání dovnitř / ven, pravé / levé
5. Příslušenství - kukátko, bezpečnostní kování, práh

Jak poznám kvalitní vchodové dveře?

Tyto dveře jsou vyráběny z vysoce kvalitního masivního dřeva, lepeného do vícevrstvých hranolů. Výplně jsou zdvojené s tepelně-izolační mezivrstvou. Povrchovou úpravu tvoří silnovrstvá lazura. Dále tyto dveře musí být opatřeny izolačním sklem, dvojitým pružným těsněním osazeným po celém obvodu a hliníkovým prahem s přerušeným tepelným mostem, bezpečnostními závěsy a tříbodovým bezpečnostním zámkem.

Dvojite pruzne tesneni po celem obvodu

Tribodovy bezpecnostni zamek

Musím vyměnit také zárubně?
Dveře jsou dodávány standartně s rámovou zárubní, ale lze je osadit i do kovové zárubně, ale pouze za předpokladu, že tato zárubeň vykazuje všechny potřebné parametry.

Je součástí dodávky dveří také montáž?

ANO, MONTÁŽ U TĚCHTO VÝROBKŮ PŘÍMO DOPORUČUJEME
Naše firma je držitelem CERTIFIKÁTU pro prodej, servis a montáž těchto výrobků.

Montaz dveri

VSTUPNÍ DVEŘE DO BYTŮ

Vstupni dvere do bytu

Když vybíráme vstupní dveře, čím bychom se měli řídit?
Tyto dveře jsou nejen naší vizitkou, ale musí splňovat celou řadu funkcí od požárního zajištění až po bezpečnost Vašeho domova.

Vyber dveri je dulezity

Platí pravidlo čím více bezpečnostních prvků, tím bezpečnější dveře?
Bezpečnostní třídy se dělí do několika skupin, v závislosti na tom, jaký stupeň ochrany poskytují. To ovšem není jediný faktor, na který by člověk měl při výběru dveří do svého bytu dávat pozor. Dalším důležitým bezpečnostním prvkem je výběr bezpečnostního kování a bezpečnostní zámkové vložky. Kování i zámkové vložky se také dělí do několia bezpečnostních skupin.

Bezpecnostni kovani

Jaké základní typy dveří a v jakých cenových kategoriích se vyrábějí?
Dveře ELEGANT v plném provedení typ SEKURA nebo MULTI - dřevěná výplň, cenová kategorie do 10tisíc Kč včetně zárubně, ale také dveře ELEGANT v plném provedení - kovová výplň, cenová kategorie od 18tisíc do 25tisíc Kč.

Které z nich se těší největší oblibě a proč?

Všechny výše uvedené typy jsou u našich zákazníků velmi oblíbené.

Jak se ošetřuje povrch těchto dveří?
Na všechny druhy povrchových úprav, které jsou používány na výrobu vstupních dveří - CPL LAMINÁT, DÝHA má firma SAPELI vlastní čistící prostředky, které obsahují čistící, udržovací a oživovací složky na ošetření těchto povrchových úprav.

Vstupni dvere s upravou CPL Laminat

Existuje nějaká speciální ochrana dveří proti poškrábání, která mají na svědomí především domácí mazlíčci?

Tomuto nepříjemnému vjemu, který nám občas naši miláči připraví jde předejít již na samém počátku přímo při výběru povrchové úpravy - naše doporučení je CPL LAMINÁT, který je odolný proti otěru a mechanickému poškození a tudíž i odolný proti drápkům našich mazlíčků.

Jaké doplňky si můžeme k novým dveřím pořídit? Které jsou nejvíce praktické?

Jako nejvíce praktické dopňky doporučujeme PANORAMATICKÉ KUKÁTKO, OKOPOVÝ PLECH, BEZPEČNOSTNÍ KOVÁNÍ, BEZPEČNOSTNÍ VLOŽKU.

Musím vyměnit také zárubně?

ANO, výměna zárubně je nutná. Nová zárubeň má potřebné parametry pro bezpečnostní dveře včetně ochraných kapec pro bezpečnostní čepy.

Je součástí dodávky dveří také montáž?
ANO, MONTÁŽ U TĚCHTO VÝROBKŮ PŘÍMO DOPORUČUJEME
Naše firma je držitelem CERTIFIKÁTU pro prodej, servis a montáž těchto výrobků.

Děkujeme za rozhovor a více nejdete na www.dodo-dvere.cz.


Zdroj úvodní foto: Pixmac.czstrong
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze