Úvod

Pokud vás trápí nachlazení, virózy nebo nekvalitní spánek, nemůže za to sychravé podzimní počasí

Často svádíme podzimní zdravotní neduhy na chladné a deštivé počasí. Pravdou ale je, že viry a bakterie na nás útočí ve chvíli, kdy máme oslabenou imunitu. To bývá nejčastěji díky únavě a stresu, což pramení ze špatného prostředí, v němž se pohybujeme.


S koncem slunného léta a přicházejícím ochlazením nás často překvapí nejrůznější zdravotní obtíže jako je rýma, nachlazení, únava nebo špatná kvalita spánku. Velmi markantní nárůst těchto obtíží zažívají především lidé pohybující se ve větších kolektivech, tedy v kancelářích, výrobnách, ale i děti ve školách a školkách. V tomto případě nebývá viníkem pouze nestálé počasí, ale především kvalita vnitřního prostředí.

Abychom se těmto potížím vyhnuli, můžeme si pomoci mnoha způsoby. Především bychom měli podporovat svou imunitu. To lze několika způsoby. Můžeme vybírat v nepřeberném množství lékárenských medikamentů nebo můžeme zaměřit pozornost spíše k přírodním prostředkům. Velmi významným pomocníkem pro podporu imunity je otužování. Pokud chceme volit méně nárazovou formu prevence, využijme vitamínu C, který nám poskytne například rakytník, který je znám právě díky vysokému obsahu tohoto vitamínu. Do čaje si každé ráno přidejte zázvor, nevyhýbejte se ani osvědčeným receptům s česnekem a cibulí.

Pro naši imunitu je ale velmi důležité jak se cítíme, proto bychom neměli zapomínat na kvalitní spánek, odpočinek, dostatek pohybu a dobrou náladu. Bohužel mnohdy ani netušíme, že se pohybujeme v prostředí, kde je velmi nízká kvalita vnitřního ovzduší.

cisticka vzduchu Ionic Care

Určitě se již každý z nás setkal s pojmem „syndrom nezdravých budov“. Jednoduše jde o to, že s příchodem podzimních dní většina z nás zavírá okna, větrá buď málo, nebo naopak velmi dlouze. To obojí má špatný vliv právě na naše vnitřní prostředí. V tom prvním případě eliminujeme přísun čerstvého vzduchu a vydýcháváme ten uzavřený, který je záhy plný škodlivin. V případě dlouhého větrání si naopak do domácností a kanceláří pouštíme nezdravý, často inverzní vzduch plný smogu. Toto nezdravé prostředí je nejen snadným nosičem virů a bakterií, ale často vede k velmi závažným zdravotním potížím, jakými jsou „notorická“ únava, poruchy pozornosti, dýchací potíže, ale i poruchy spánku. Abychom tomuto nezdravému vzduchu alespoň částečně předešli, je důležité větrat krátce a často. Tím eliminujeme ale pouze část „nečistot“. Pro stálou dostupnost zdravého a čistého vzduchu, je ideální pořídit si čističku vzduchu.

Na trhu je dnes mnoho čističek a někdy je samozřejmě těžké se mezi nimi orientovat. V nabídce jsou čističky s vestavěným ventilátorem a výměnnými filtry, nebo čističky, které fungují na principu tzv. iontového větru. Nečistoty se pak zachytávají na omyvatelném elektrostatickém filtru. Na jeho ploše pak spolehlivě ulpí nejen polétavý prach, ale i chemikálie, cigaretový kouř, pyly, viry, bakterie, plísně a další alergeny. Velkou výhodou je pak také jejich nízkonákladový provoz, protože filtr jednoduše vyjmete a otřete. Nemusíte tedy kupovat nový. Průměrné náklady na denní provoz čističky se pak pohybují do 2 Kč za den. Spolu s bezhlučným provozem vám taková čistička zajistí zdravější a čistší vzduch, výrazně lepší dýchání, zlepšení koncentrace a paměti a v neposlední radě kvalitnější spánek.

cisticka vzduchu Ionic care

Zákaznicky nejúspěšnější z těchto čističek je Ionic-CARE Triton X6, která je již třetím rokem vyhodnocena jako Produkt roku na serveru Heureka.cz a oproti ostatním čističkám nabízí zejména zabudovaný ionizátor, který zajišťuje iontovou rovnováhu v ovzduší, takže se v prostředí, kde se používá, cítíte mnohem lépe.

Čistička vzduchu Ionic-CARE je vhodná do všech interiérů – rodinných domů, bytů, mateřských školek, škol, čekáren a ordinací lékařů, na úřady či do kanceláří. Ve všech těchto prostorech má účinnost 96% a poskytuje vám tak zdravý a čistý vzduch pro váš šťastný a spokojený život.

K dispozici jsou tři základní barvy černá, stříbrná a bílá za cenu 3 490 Kč. Objednávejte na www.ionic-care.cz a při uvedení kódu UD9 získáte osvěžovač vzduchu zdarma.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze