Úvod

Postel snů a návrh ložnice

Hlavní prvek ložnice, postel snů, už máme. Nyní k ní potřebujeme doladit zbytek místnosti. Pojďme se podívat jak na to.


Ložnice je poměrně světlá místnost, neboť jsou zde krom oken ještě prosklené dveře na balkon, bude tedy určitě důležité krom záclon navrhnout i závěsy.

Dominantou ložnice je luxusní vysoká postel Pullman, která má čelo ozvláštěno zlatým lemováním, což působí velmi klasicky. Vzhledem k tomu, že nám postel tvoří dosti tmavý prvek interiéru, výmalbu, závěsy i záclony budeme volit ve světlých barvách, abychom prostor příliš nezatížili a neztmavili. Aplikaci tmavé barvy si dovolíme už jen decentně a to na doplňcích.

Proč si pořídit vysokou postel?
Vysoké postele jsou pro spánek (ale i pro vstávání a uléhání) mnohem pohodlnější, zdravější (čím výše od podlahy, tím méně prachu) a díky svému majestátnímu vzhledu představují přirozenou dominantu interiéru. Přednosti vysokých postelí byly postupně dovedeny k dokonalosti a dnes jsou moderní luxusní postele chloubou každé ložnice. Nároční zákazníci si mohou vybrat ze široké nabídky vysokých čalouněných postelí, postelových polohovacích systémů, matrací i doplňků, a dopřát si tak maximum komfortu při spánku. Bohatá paleta různých designů jim zároveň dává možnost, plně přizpůsobit vzhled své ložnice vlastním představám. Pro více informací navštivte LUXURY SLEEPING multibrand showroom, kde Vám ochotně s výběrem poradí a můžete si pohodlí těchto postelí rovnou vyzkoušet.

Vraťme se zpět k samotnému návrhu ložnice jako celku.

Na podlahu jsme zvolili bělený dub, který dává místnosti modernější ráz a v první variaci návrhu jsme zopakovali kruhové zdobení z čela postele na tapetě, kterou umístíme na jednu ze stěn a také na závěsech, kde je motiv kruhu lesklý, což se nám vzhledem ke zlatému zdobení na posteli hodí.

Interiér ložnice návrhy

Tapeta na druhou stranu dává interiéru moderní ráz a osvěží ho. Zbylé stěny budou vymalovány odsyceným příjemným světlým tonem, který koresponduje s barvou tapety. Záclony jsou zvoleny průsvitné a stylem se hodí k již vybraným závěsům. Navíc nám celý interiér příjemně zjemní a zútulní.

V druhé variaci
jsme ponechali stejné záclony i závěsy a pouze jsme geometrický vzor na tapetě vyměnili za tapetu se zlatými odlesky, jež působí více klasicky a méně moderně a interiéru to dodavá jistou noblesu. Zbylé stěny budou vymalovány tmavším odstínem než v předešlé variaci, můžeme si to vzhledem k vybrané tapětě dovolit, zlatavé odlesky nám interiér dostatečně rozjasní.

Interiér ložnice

Obě variace nám přijemně zahřejí ložnici a doplňky jí dodají útulnost. Interiér nebude působit hole a prázdně, jako tomu bylo v případě bílé stěny kterou jsme měli na začatku. Doplňky do interiéru ložnice jsme zvolili v duchu s dosavadním výběrem zařízení. To znamená, že se nejedná o nic moderního, jde spíše o klasiku v jemných tónech, podobných jako jsme vybírali u výmalby, nebo závěsů.

V případě doplňků si můžete dovolit výrazný prvek, v našem případě to může být třeba lustr, který můžeme volit buď v dominantní černé barvě, nebo v barvě která zase tolik nekřičí, takže nebude přitahovat naši pozornost. Tvarově volíme doplňky tak, aby zopakovaly již stávající tvary místnosti, to znamená kruhové prvky, a v případě zrcadla si můžeme dovolit i jemný ornament.
lustry do ložnice
Jakou variantu jsme zvolili a jaký je výsledný efekt? To se dozvíte již brzy...
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze