Úvod

Řekneme vám, proč byste i vy měli chtít tradiční pálenou střešní krytinu

V posledních letech se na trhu objevila celá řada moderních stavebních materiálů včetně těch střešních, které slibují nejrůznější pozitiva, obvykle především finanční výhodnost. I přesto je tradiční střešní krytina v rámci střední Evropy stále nejoblíbenější a nejčastěji volenou střešní krytinou.


Uživatelé si ji oblíbili z celé řady důvodů, mezi kterými dominují zejména zcela výjimečné kvalitativní vlastnosti a pro některé možná až překvapivě široké možnosti, co se týká typu využití pálené střešní tašky. Shrnuli jsme pro vás stručně deset hlavních důvodů, proč byste měli o pálené střešní tašce minimálně uvažovat i vy.

1) Pálená taška se skvěle hodí k moderním i historickým budovám

Nespornou výhodou, kterou zmíníme v první řadě, je fakt, že je pálené tašky TONDACH možné na trhu najít ve skutečně široké paletě modelů, jejich povrchových úprav i rozličných barevných provedení. Kombinování těchto jednotlivých faktorů umožňuje i velmi náročnému zákazníkovi vybrat si pro svou střechu tu pravou krytinu, ať už rekonstruuje vesnický domek, střechu historické budovy nebo staví zcela novou moderní novostavbu. Pálená krytina se jednoduše hodí na jakýkoli typ stavby a vyjímá se jak na venkově, tak v centrech metropolí.

posuvna taska engoba
Střešní taška Brněnka 14 patří díky svému tradičnímu tvaru mezi stále oblíbenou klasiku.

2) Fenomén odolnost pálené střešní tašky

Odolnost a mrazuvzdornost pálené střešní tašky je všeobecně známým fenoménem, přestože se jedná o přírodní materiál. Krytina nemá díky svému složení a jedinečnému způsobu výroby problém odolat nepřízni až skutečně extrémních klimatických podmínek. Nejen mrazuvzdornost jednotlivých šarží pak odborníci společnosti pečlivě testují v laboratoři.

3) Pálená střešní krytina je stálobarevná

Nejen mechanické vlastnosti, ale také estetický dojem střechy je bezesporu důležitý. I zde se, zejména u povrchových úprav glazura a engoba, plně projevuje důslednost v procesu výroby pálené střešní tašky. Ani natolik agresivní činitelé, jako je UV záření, kyselé deště a mnoho dalších, nemají vliv na stálobarevnost povrchu pálené tašky.

hladka taska Figaro engoba
Plochá taška Figaro 11 vytvoří na střeše dokonale hladký povrch.

4) Spolehněte se na záruku od výrobce
Vždy je dobré mít jistotu záruky. Pořizujete-li si novou střechu, obvykle počítáte s tím, že se nejedná o krátkodobou investici, ale střešní krytina vám vydrží dlouhá léta. V případě pálené střešní krytiny TONDACH se můžete u záruky All Inclusive spolehnout na záruku o délce 33 let, při dodržení správných principů pokládky vám ale střecha může vydržet bez problémů i celé století pro vaše příští generace.

5) Pálená taška je ekologická ve všech fázích svého životního cyklu
Ekologičnost a zodpovědný přístup k životnímu prostředí jsou další věcí, na kterou se u pálené střešní tašky můžete spolehnout. Pálená střešní taška je k přírodě šetrná ve všech fázích svého životního cyklu. Hlína, tedy samotná hlavní surovina pro výrobu tašek, i veškeré nanášené směsi pro vytvoření povrchových úprav jsou 100% přírodními materiály. Během dlouhých let „pobytu“ tašky na střeše nijak přírodu nezatěžuje (například těžkými kovy nebo jinými látkami), jakmile taška přestane plnit svou službu, je navíc možné výrobek poměrně snadno recyklovat.

6) Podporujete lokální český výrobek
Už jsme si vysvětlili, že je materiál pro výrobu pálené krytiny TONDACH čistě přírodní. Poměrně zajímavým faktem pro laiky ale je, že tato surovina pro výrobu tašek pochází přímo z místa, kde k výrobě dochází. V praxi to znamená, že pálená taška vzniká přímo tam, kde dochází k těžbě kvalitní suroviny na takzvaném hliništi.
Výrobních závodů společnosti TONDACH je v České republice přitom hned několik. Najdete je například v Hranicích, Stodu u Plzně nebo Šlapanicích u Brna. Některé z modelů se dokonce lokálně také jmenují – model Stodo je ze Stodu u Plzně, legendární Brněnka ze Šlapanic u Brna a podobně.

stresni krytina Samba engoba
Samba 11 je vhodná i pro střechy s nízkým sklonem.


7) Komplexní informace o pálené tašce máte vždy k dispozici

Zejména v případě, kdy do něčeho investujeme své finanční prostředky, měli bychom si o daném produktu nebo službě zjistit co nejvíce informací. TONDACH se proto na svém webu a v rámci online katalogu snaží uživatele obohatit o co nejvíce informací, které by se jim mohly při výběru té pravé střešní krytiny pro danou stavbu hodit. Získáte proto nejen veškeré podrobnosti stran technických parametrů jednotlivých modelů, ale prohlédnout si můžete také designové detaily v rámci bohaté fotogalerie. Přehledný katalog produktů TONDACH vám tak jistě výrazně usnadní rozhodování o tom, kterou konkrétní variantu krytiny pro vaši stavbu zvolit

8) Tradice znamená prověřenou kvalitu
Pálená střešní krytina je nejen v našich končinách staletími osvědčovaným stavebním materiálem, na který se spoléhalo několik generací našich předků. Pálená taška je zkrátka výrobkem, který má obrovskou tradici a i tento fakt každoročně přesvědčí nemalé procento majitelů nemovitostí pro její výběr.

9) Novinky v sortimentu pálených tašek
Pálená taška je sice tradičním výrobkem, což ale na druhou stranu neznamená, že TONDACH nepřichází stále s něčím novým. Naopak se snaží svým zákazníkům průběžně poskytovat novinky v sortimentu – jednou z posledních takových je elegantní řada glazur Amadeus černé barvy nově na taškách Figaro 11 a Stodo 12.

novinky Tondach
Oblíbené modely tašek TONDACH ve speciální akci se slevou 33 %! Mezi akční modely jsou zařazeny: Figaro 11 černá engoba, Brněnka 14 červená engoba, Stodo 12 kaštanově hnědá glazura.


Kouzlo této povrchové úpravy přitom spočívá v tom, že nanesením glazury Amadeus dochází nejen k dalšímu zušlechťování střešní krytiny, ale docílí se také vysoce elegantního designu ve formě lesklého povrchu tašky. Povrch střechy je následně mimořádně hladký a díky kvalitnímu složení glazury, ve kterém vyniká převážně směs křemičitých jílů, se ve výsledku můžete spolehnout na bezkonkurenční barevnou stálost. Výslednou kombinací této povrchové úpravy a moderně tvarovaných tašek je výrazná a designem atraktivní střecha, která podtrhne jedinečnost vašeho domu.

10) Zkušený výrobce krytiny vám nabídne mnohem více
Díky spojení značek TONDACH a Porotherm, které spadají pod koncern Wienerberger AG, se při svém výběru nemusíte zdaleka omezovat pouze na pálenou střešní krytinu, ale doslova se vám nabízí komplexní řešení pro vaši stavbu. Spolehnout se můžete také na další stavební materiály, jako je například právě kvalitní cihlový systém Porotherm.

Navštivte www.tondach.cz, přečtěte si o tradičních pálených taškách TONDACH více. Využijte i vy výhod přírodního materiálu pro vaši střechu!
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze