Úvod

Rodinný dům „rychle a jednoduše“ není jen krásný sen

Přestože trend „domů na klíč“ je v České republice již zavedeným a poměrně rozšířeným, stále je každým rokem přibližně polovina rodinných domů postavena svépomocí. Majitelé takových domovů ušetří nemalou částku nejen při výstavbě, ale každým rokem jim v kasičce přibudou peníze ušetřené na provozu. Dnešní materiály také umožňují stavět rychle, snadno a velmi přesně.


Nízkoenergetický nebo energeticky úsporný?
Nejdříve se musíte rozhodnout, zda bude váš dům energeticky standardní, energeticky úsporný, nízkoenergetický nebo pasivní. Na této volbě závisí nejen výše prostředků potřebných na výstavbu, ale i náklady na vlastní užívání a provoz domu. Z dnešních moderních cihel přitom můžete při správně volbě projektu postavit i pasivní dům bez nutnosti dále zateplovat obvodové zdivo.


Nešetřete na kvalitním zdivu

Dobrou volbou pro výstavbu rodinného domu je například zdicí systém POROTHERM, který umožňuje pořídit nejen základní bloky, ale i cihly koncové, poloviční a rohové. Přestože je cena těchto doplňkových formátů vyšší, ve výsledku ušetříte. Například díky koncovým cihlám nemusíte celé bloky dělit, čímž minimalizujete ztráty na materiálu. Navíc cena cihel z pohledu kompletních nákladů na pořízení celého bydlení nečiní závratnou položku - jedná se pouze o 8 - 10 % z nákladů na celý dům. Určitě se proto vyplatí si něco připlatit a pořídit si opravdu kvalitní stavební materiál, protože na rozdíl od jiných prvků se zdivo nedá vyměnit.


Rychle a jednoduše

Výstavba moderní technologií POROTHERM Profi DRYFIX System představuje v současnosti nejrychlejší a nejúspornější technologii zdění z cihel a zájem o ni neustále roste. Jedna dóza pěny o objemu 0,75 l nahradí při zdění 210 litrů hotové malty. Pro vlastní zdění stačí pouze dózu s pěnou protřepat a nasadit na aplikační pistoli.


Pozvěte si zakládacího technika

Při výstavbě z broušených cihel je potřeba pamatovat na naprostou přesnost zdění. Jedním z nejdůležitějších a nejnáročnějších kroků je naprosto precizní a přesné založení stavby – tedy položení první řady cihel v přízemí a v patře nad stropní částí. Abyste si mohli být jisti, že je vše v pořádku, můžete při zakládání využít profi pomoc od výrobce – společnosti Wienerberger cihlářský průmysl. Služba je k dispozici na vyžádání na www.porotherm.cz/zakladani. O službu je velký zájem, je proto potřebné se zaregistrovat s dostatečným časovým předstihem.

Při výstavbě pomohou publikace

Pro stavbu rodinného domu vám pomohou publikace připravené společností Wienerberger cihlářský průmysl. Pro stavebníky svépomocí je určen titul „Postavte si dům“. Na příkladu dvou konkrétních projektů typových domů – Neptunu a Titanu z programu POROTHERM DŮM, se zde představují plusy i mínusy bydlení v domech postavených v různých energetických standardech. Publikace poradí i v tom, které cihly jsou pro výstavbu daného bydlení nejvhodnější. Zájemci o dodavatelskou výstavbu ocení titul „Postavíme vám dům“, jenž seznamuje s možnostmi programu POROTHERM DŮM. Přináší také seznam všech kompetentních stavebních firem, které jsou do tohoto programu zapojeny.


Přijďte se poradit

Přijďte se poradit na veletrh IBF Brno, který se koná od 24. do 28. dubna 2012. V expozici společnosti Wienerberger (stánek č. 68, pavilon V) budou připraveni odborníci, kteří přímo na místě zodpoví zájemcům o stavebnictví veškeré dotazy související s novinkami a poradí se stavbou či rekonstrukcí domu. Letos budou mít návštěvníci také exkluzivní možnost získaní značných slev na produkty společnosti Wienerberger.

Více informací najdete na www.porotherm.cz.                                                            
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze