Úvod

Šetříme místo - regálové systémy do dílny i garáže

Málokomu se poštěstí mít vlastní dílnu, myšleno jako samostatnou místnost, kde bude dostatek prostoru pro opravy domácích spotřebičů, vymýšlení vychytávek nebo prostě ke kutilství. Proto je většinou dílna součástí garáže nebo jiné místnosti. S nedostatkem prostoru vám pomohou regálové systémy. Co to je a jaké máte možnosti se dočtete v našem článku.


Dílna, místo pro práci
Jste vášnivým kutilem a nebo bydlíte v rodinném domě, kde je neustále něco opravovat nebo vylepšovat? Pak vám místo, kde budete mít uložené veškeré své nářadí, stroje, materiály a výrobky, nesmí chybět. Zařiďte si svojí malou dílnu. Stačí vám k tomu ponk, nářadí a úložné prostory.

Dílna musí být praktická a uklizená
Při rozhodování, jak si zařídit domácí dílnu hraje důležitou roli vaše nejčastější činnost. Pokud nejvíce pracujete se dřevem vybavte dílnu kvalitním truhlářským stolem nebo máte raději práci s kovem zvolte pracovní stůl - ponk, který leccos vydrží.
Základním pravidlem při zařizování dílny je myslet na praktičnost. Dílna musí být praktická a přehledná. Jedině tak vám půjde práce od ruky. Každá věc musí mít své místo a tam ji také vždy musíte najít. Přizpůsobte vybavení svým návykům a zvykům a vybírejte podle nich úložné prostory. Máte z čeho vybírat.

Nástěnné organizéry
V dílně nebo garáži jsou vždy potřeba úložné prostory pro drobné nástroje, součástky a hřebíky, šroubky, matice atd. Na všechny tyto drobné předměty vám skvěle poslouží nástěnné organizéry. Závěsné skříňky se dají postavit volně, stohovat jednu na druhou nebo je zavěsit na stěnu.
Jejich konstrukce je většinou z ocelového plechu a jsou opatřené odolným práškovým lakem, který vydrží nárazy nástrojů, vlhkost i další mechanické poničení. Dobré je volit přepážky a zásuvky čiré vyrobené z trvanlivého materiálu PS, ve kterých hned uvidíte co je jejich obsahem.

poradek v naradi

Regálové systémy
Na uskladnění větších předmětů, sezónních věcí, materiálů a dalších potřebných věcí v dílně nebo garáži jako jsou pneumatiky nebo disky, vám skvěle poslouží regálové systémy, které si můžete poskládat přesně podle vašich potřeb.
Regálové systémy nabízejí optimální využití podlahové plochy vaší dílny nebo garáže a také maximálně využijí výšku místnosti. Díky možnosti volby výška i hloubky polic jsou kovové regály flexibilní. Materiál, ze kterých se regálové systémy vyrábějí, umožňuje snadné manipulaci a změnu místa.
Regály do dílny nebo garáže zvládne sestavit každý, a to díky univerzálnímu stavebnicovému systému. K sestavení nejsou potřeba žádné šrouby ani kladiva, pouze je složíte dohromady. Regálové systémy se dají doplnit o různé příslušenství. Můžete tak přidat háčky, závěsné koše nebo přepážky podle velikosti uskladněných předmětů. Kovové regály jsou dimenzované tak, aby zvládly i vyšší zátěž jako jsou například pneumatiky nebo dřevo či těžší nástroje.

Kam ještě věci umístit?
Existuje celá další řada úložných prostor, kam můžete uložit své věci a zachovat si tak v dílně nebo garáži pořádek. Velmi se osvědčili děrované stěny, kam si umístíte háčky nebo kolíky a pověsíte na ně co potřebujete. Vše tak budete mít přímo na očích.
● šuplíky, police, skříně
● pojízdné kontejnery
● držáky na strop nebo zeď - pro jízdní kola

Děkujeme za pomoc při zpracování článku firmě UNIregály.cz – regály do obchodu
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze