Úvod

Stropní svítidla do kuchyně

Vhodná kombinace svítidel v srdci našeho domova je základním předpokladem komfortní a bezpečné přípravy pokrmů a příjemné atmosféry při stolování. Základními osvětlovacími prvky jsou stropní svítidla do kuchyně.


Celkové osvětlení prostoru

Účelem stropního svítidla do kuchyně je celkové osvětlení prostoru. Centrální zdroj světla by měl být měkký, aby v interiéru zajistil příjemnou atmosféru. Naopak zdrojem ostrého světla by měla být bodová svítidla, která se používají k osvětlení pracovní plochy, a jsou zárukou bezpečné přípravy pokrmů. Nyní se ale pojďme věnovat stropním svítidlům do kuchyně. V obchodech najdeme několik typů stropních svítidel. Základními typy jsou svítidla závěsná, přisazená a zapuštěná.


Druhy stropních svítidel do kuchyně

Závěsná svítidla, nejčastěji lustry, představují řešení jak pro tradiční, tak pro moderní interiér. Protože se jedná o výrazné dekorativní prvky, je nutné, podřídit jejich designu také volbu ostatních svítidel v interiéru. Naproti tomu přisazená a zapuštěná svítidla mívají zpravidla decentní charakter a často i nadčasový design. Snadno se udržují a jsou praktická také pro lidi vyššího vzrůstu. Především v moderních interiérech se těší velké oblibě zapuštěná svítidla osazená LED diodami. Jejich hlavní výhodou je úspora energie. Tento druh svítidla by však neměl sloužit k osvětlení jídelního stolu, ale pouze jako základní osvětlení místnosti. Naproti tomu lustr nebo přisazené svítidlo může zároveň sloužit také k tomuto účelu, a to zejména v menších interiérech.



Zdroj foto: www.60.cz, www.rajsvitidel.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze