Úvod

TOP trendy v povrchové úpravě dřevěných oken

Doba letí neúprosně vpřed. Stejně jako v moderních architektuře odzvonilo klasickým eurooknům, tak i éra klasických lazur je na úpadku popularity a nahrazují je trendovější povrchové úpravy. Jaké to jsou, nám přiblížil Jakub Janošík ze společnosti JANOŠÍK OKNA-DVEŘE.


Co je současně nejvíce “IN”?

Roky dominovaly povrchové úpravě silnovrstvé lazury a krycí barvy. Nyní se trendy výrazně mění. Stále více se používají transparentní laky, které umožní vyniknout kresbě dřeva v celé své kráse nebo zcela přírodní bezbarvé oleje, které navíc udělají povrch přirozenější na dotyk.

Druhý směr se udává tónovanými lazurami. TOP mezi nimi je již delší dobu mléčná lazura, ta dodává kresbě dřeva lehký nádech bílé. V poslední době se i stále více aplikují RAL barvy v polotransparentním provedení, spíše ale v pastelových barvách.

Nový trendový vzorník povrchové úpravy foto: JANOŠÍK OKNA-DVEŘE

Dřevěná a dřevohliníková okna: trendy udáváme my!

Jelikož jsme se s našimi designovými okny dostali k nejmodernějším stavbám samovolně a hodně rychle, architekti nás nasměrovali sami. Několik posledních týdnů jsme strávili s kolegy-dodavateli barev v zákoutí lakovny, abychom na základě jejich požadavků vytvořili zcela nové vzorníky barev pro dřevěná i dřevohliníková okna. Nemyslíme samozřejmě jen na trendy barvy, ale i splnění nejvyšších kritérií na odolnost a kvalitu.

Nové technologie pro maximální kvalitu a odolnost

Obavy z tenkovrstvých, průhledných nátěrů jsou zcela zbytečné. Technologie jdou dopředu a i na tyto povrchové úpravy poskytujeme záruku 5 let.

Ještě větší škálu povrchových úprav nabízejí dřevohliníková okna. V tomto případě jsou okna z interiéru chráněna hliníkem a povrchová úprava tak řeší pouze estetickou stránku, nikoliv ochrannou. Nebo našemu TOP okna RAND při osazení, kdy je rám zcela skryt do fasády.

Dřevěná okna JANOŠÍK s mléčnou povrchovou úpravou | Dům V Úžině foto: Ateliér SAEM

Potřebujete poradit nebo navrhnout individuální řešení na míru? Kontaktujte odborníky z tradiční české firmy JANOŠÍK OKNA-DVEŘE. Na Jejich showroomech také naleznete vzorníky trendových odstínů barev na dřevěná a dřevohliníková okna.

Vysokotlaký nástřik na dřevěná okna a dveře foto: ADLER
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze