Úvod

Teplovzdušné panely vyženou vlhkost i z Vašeho sklepa!

Máte sklep, ale nevyužíváte ho, protože je vlhký a zatuchlý? Vyžeňte vlhkost ze sklepa ven a získáte další prostory pro uskladnění věcí! Známe jednoduché, ekologické a hlavně finančně nenáročné řešení, jak na to! Pomohou Vám teplovzdušné panely.


Sklep je škoda nevyužít

Uložení brambor, jablek a dalších zásob, skladování dočasně nepoužívaných předmětů, ale také zahradní techniky, případně jako zázemí pro kutilskou dílnu, ke všem těmto a mnoha dalším účelům slouží sklep. Že svůj sklep k těmto účelům nevyužíváte, protože je v něm nadměrná vlhkost? Pak jste na tom podobně jako všichni ti, kteří nemají ve sklepě zajištěné dostatečné odvětrávání. Není to ale škoda?

Komfort versus náklady

Samozřejmě, že ano. Pokud chcete svůj sklep plněji a především komfortněji využívat, jistě Vás bude zajímat, jak tento nedostatek vyřešit. V prvé řadě je potřeba vyřešit dostatečné odvětrávání. Bohužel ne vždy je to technicky možné. Další překážkou pak mohou být provozní náklady. Velmi výhodným řešením je použití teplovzdušných panelů SolarVenti.

sklepni model teplovzdusneho panelu SolarVenti


Účinné a nenáročné na provoz

Teplovzdušné panely SolarVenti představují velmi efektivní řešení, jak vyřešit problém s nadměrnou vlhkostí nejen ve sklepech, ale i jiných obytných prostorech domu či chalupy. Z hlediska nákladů je jejich velkou předností to, že ke svému provozu nepotřebují elektrický proud, ani jiný zpoplatněný zdroj. Pro svůj chod využívají sluneční energii, jsou proto ekonomické a ekologické zároveň.

Solarni teplovzdusny panel odvlhci Vas dum i sklep


A sklep je v suchu!

Princip fungování teplovzdušných panelů je založený na tom, že panely ohřívají vzduch, který se do nich dostává skrze zadní perforovanou stěnu. Teplý vzduch z panelu se přenáší do domu díky působení přetlaku a chodu ventilátoru, který je poháněn solárním článkem. Po dobu, kdy venku svítí slunce, je v daném prostoru zajišťováno neustálé odvětrávání a odvlhčování, což zamezuje vzniku problémů s nadměrnou vlhkostí. Zbavíte se tak nejen zatuchlého vzduchu, ale také plísní. K odstranění vlhkosti stačí málo, důležitá je pravidelnost větrání. 

Solarni panely pro odvlhceni sklepa


A co když sluníčko nesvítí?

Také na to výrobce pamatoval a jako příslušenství má v nabídce napájecí adaptér (230V – 12V) umožňující využití ventilátoru na solárním panelu také v období s nedostatkem slunečního svitu, a to buď v kombinaci s časovým spínačem, nebo s hygrostatickým spínačem. Každá z variant má své přednosti. Varianta s časovým spínačem umožňuje nastavení individuálního programu dle potřeb klienta. Například lze nastavit, že zařízení zajistí odvětrávání třikrát denně v přesně stanovených intervalech. Spínací zásuvka s hygrostatem reguluje spínání a vypínání napájecího adaptéru při dosažení nastavených hodnot vlhkosti vzduchu, volit můžete mezi hodnotami 20 až 90 %. Před instalací adapteru je však zapotřebí provést odbornou úpravu panelu, která je součástí poskytovaných služeb výrobce SolarAir s.r.o. Ani v tomto období není provoz panelů SolarVenti příliš finančně náročný.

princip odvetrani sklepa diky solarnim panelum

Vyžeňte vlhkost ze sklepa, sklep je přeci škoda nevyužít! Více informací o teplovzdušných panelech najdete na stránkách www.solarventi.cz.

                                           logo SolarVenti
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze