Úvod

Váš starý kotel dosluhuje? Je čas na jeho výměnu!

Topná sezona nám letos odstartovala o něco dříve, nežli tomu bylo v loňském roce. Stěny našich domácností začínají být studené a postupně z nich vyprchávají poslední zbytky slunečních paprsků, které se od nich po celé léto se vší silou odrážely. Možná i vy již začínáte své bydlení postupně vyhřívat a připravujete se tak na dlouhé období, ve kterém budete nuceni topit.


Ještě než topnou sezonu zahájíte, jak se sluší a patří, měli byste si být jistí, že je váš kotel stále ještě v dobré kondici. Třeba už má ta nejlepší léta za sebou a jeho výkon postupně slábne. Máte-li podezření, že váš starý kotel pomalu dosluhuje, je právě teď ten správný čas na jeho výměnu. Kdy jindy totiž vyměnit kotel, než před tím, než k nám zima dorazí v celé své kráse?!

Kondenzacni kotel Tiger Condens Protherm

Jak poznáte, že váš kotel není v dobré formě?

Možná si teď lámete hlavu nad tím, jak vlastně poznáte, že váš kotel již není v takové formě, ve které býval. Existuje hned několik varovných signálů a náznaků, které vás informují, že stav vašeho stávajícího kotle je na pováženou. V první řadě byste o výměně kotle měli uvažovat tehdy, pokud již oslavil patnácté narozeniny - to je doba, po kterou zvládnou kotle fungovat na plný výkon. S postupem času a vlivem toho, jak kotle stárnou, přestávají sloužit tak, jak by sloužit měli.

Dalším ukazatelem mohou být problémy s nedostatečným množstvím teplé vody, kterou kotel nestíhá ohřívat. I náhlé změny teplot, které doposud nebyly běžné, jsou signálem, že něco není tak úplně v pořádku.

tepla voda je znamkou plne funkcnosti kotle

Výměna kotle za pět minut dvanáct

Pokud máte i malé pochybnosti o stavu vašeho kotle, pouvažujte nad tím, zda by nebylo rozumné jej vyměnit. Právě teď je ten správný čas, stále ještě nám panuje podzim a teploty přeci jen nejsou tak nízké, jako tomu bude v zimě. A uměli byste si představit, že by váš stávající kotel zničehonic vypověděl službu právě v době, kdy bude venku -15°C?

A když už budete kotel měnit, svěřte svou důvěru do kondenzačních kotlů Protherm - značky, která je na českém trhu zastoupena již více než 25 let a má tak za sebou působivou základnu spokojených zákazníků. Značka Protherm nabízí řešení pro byty, menší rodinné domky i komerční budovy. V pestré škále produktů tak jistě najdete ten pravý kotel, jež bude vyhovovat přesně vašim potřebám.

kondenzacni kotel Protherm

Proč právě kondenzační kotel Protherm?

Výměna kotle Protherm a jeho následná instalace je zpravidla velice rychlá a nikterak složitá. Zajistíte si konstantní teplou vodu pro všechny členy domácnosti a díky ekvitermní regulaci MiGo budete moci vše ovládat i vzdáleně - tedy kdykoliv a odkudkoliv.

Mezi největší výhody kondenzačních kotlů Protherm patří léty prověřená technologie, na kterou se můžete kdykoli spolehnout. Velkým přínosem jsou nízké pořizovací náklady a stejně tak i nízké náklady za případný servis a údržbu. Kondenzační kotle Protherm jsou šetrné k životnímu prostředí, což je jistě pověstná třešnička na dortu.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze