Úvod

Vpusťte do ložnice jaro, pohodu a satén

Vybrat správné ložní povlečení je vždy tak trochu oříškem. Určitě se ale shodneme na tom, že je lepší zvolit přírodní materiál, který je nejenom příjemný pro naši pokožku, ale je i funkční. Přírodní materiály jsou navíc doporučovány pro zdravý a plnohodnotný spánek, který je v jarním období více než žádaným.


Ale jak vybrat to správné ložní povlečení? Jaký materiál je tím nejvhodnějším?
Mezi nejstarší textilní vlákna na světě patří bavlna a i když nás výrobci přesvědčují o kvalitě a výhodách různých umělých vláken, tak bychom přesto měli věřit v tradiční a léty ověřený materiál. Bavlna je ekologická, prodyšná, hypoalergenní, absorbuje pot a je velmi příjemná na dotek. Ale pozor, i tady platí pravidlo, že není bavlna jako bavlna! Z česané bavlněné příze se nejdříve musí utkat látka a právě tento moment je důležitým okamžikem, jenž rozhoduje o kvalitě vašeho budoucího ložního povlečení.

Luxusni satenove povleceni  Prato od Glamonde
Květinové povlečení Prato je dokonalým spojením jemných tónů růžové a zelené barvy evokujícím poležení na rozkvetlé louce

Při výběru toho nejkvalitnějšího materiálu, kterým je bezesporu bavlněný satén, vám mohou pomoci určité parametry. Pro označení kvality materiálu se používá jednotka hustoty nití na palec čtvereční. Ptáte se, jakým způsobem vám tato hodnota může pomoci? Je to jednoduché. Čím více nití, tím více kvality. Běžný bavlněný satén má hustotu 200 nití na palec čtvereční, zatímco bavlněný satén českého výrobce působícího pod značkou Glamonde obsahuje 300 nití na palec čtvereční. Zdá se vám tento způsob kontroly kvality moc složitý? Nevadí. Existuje ještě jiná cesta, která vás o kvalitě materiálu přesvědčí zcela, a bez výhrad. Stačí jediný dotek a v rozhodování budete mít jasno. Bavlněný satén je jemný, velmi příjemný materiál s mírným leskem a neuvěřitelně dlouhou životností, proto můžete nákup takového výrobku považovat za dobrou investici a šťastnou volbu pro vaše zdraví.

Satenove povleceni ceske znacky Glamonde
Jemné kvítky saténového povlečení Rachel se mohou stát svěžím prvkem vaší ložnice

Paleta barev, motivů a možností
Pokud už jste prošli prvním stádiem výběru materiálu, tak na vás čeká ta příjemnější, ale určitě ne jednoduchá fáze, a to výběr potisku povlečení. Je otázkou vkusu každého z nás, co se mu nejvíce líbí, zda volí dekory ložního povlečení dle nálady či ročního období. Díky digitálnímu tisku vám na kvalitním saténovém povlečení značky Glamonde vykouzlíme tu nejpestřejší paletu jarního kvítí, které bude vaší ložnici slušet.

Luxusni satenove povleceni od Glamonde
Povlečení Magnolia je opatřeno nežehlivou úpravou

V případě, že nejste romantickou duší, si můžete vybrat z velké škály krásných motivů, které vám nabízíme díky spolupráci s návrháři z různých koutů světa. Nelíbí se vám žádné z našich dekorů? Staňte se návrháři a vytvořte si povlečení s vlastním fotopotiskem. U nás se totiž kreativitě meze nekladou a dokážeme vám natisknout a ušít téměř vše, co si budete přát
.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze