Úvod

Vybíráte jídelní stůl z masivního dřeva?

Zařizujete jídelní kout nebo jste se rozhodli vyměnit starý nábytek za nový? Pořiďte si bytelný stůl v doprovodu komfortních židlí, se kterou Vám bude vždy fajn. U snídaně, u oběda, u večeře i u malé svačinky.


Vybíráme jídelní stůl
Pojďme začít od stolu. Pokud není častá obměna nábytku Vaším koníčkem, a hledáte řešení, které vydrží po mnoho dlouhých let, vyplatí se investovat do bytelného stolu z masivního dřeva. Vybrat si můžete z různých odstínů dřevin a designů. Záleží na Vašem vkusu a zařizovacím stylu Vaší kuchyně či jídelny. Moderním interiérům dodají na eleganci kovové detaily. Těm tradičním zase sluší propracované tvary nohou.

Jídelní stůl Vega 6 alu

Na tvaru záleží
Dalším důležitým kritériem při výběru jídelního stolu je jeho tvar. Nejvíce z nás dává přednost obdélníku. V místnostech, které nejsou příliš prostorově velkorysé, Vám prokáže lepší službu kulatý stůl, který má navíc tu výhodu, že si u něho jsou všichni rovni – jako spolustolovníci legendárního krále Artuše. Kompromis tvarů přináší oválný stůl, o jehož zaoblené hrany se děti neporaní, a který nabízí dostatek prostoru. Poslední z možností je čtverec, opět řešení pro menší prostory.

Jídelní stůl Zara

Nač dát pozor při výběru židle
Jakmile máme stůl do jídelny, můžeme k němu začít vybírat židle. Pokud se nerozhodneme pro kompletní jídelní set, je důležité při výběru jídelních židlí přihlédnout nejen k designu stolu, ale také jeho výšce, aby se nám během stolování pohodlně sedělo. Stejně jako stoly mají také jídelní židle mnoho tváří.

Židle mnoha tváří
Mohou se pyšnit rafinovanou jednoduchostí, stejně jako množstvím netradičních tvarů a detailů. Mohou být čalouněné i bez čalounění. Nenápadné, stejně jako atraktivní. Moderní i tradiční. Vždy však hraje hlavní roli materiálová kvalita ve spojení s kvalitou provedení.

Jídelní židle

Velký výběr jídelních židlí i stolů vysoké kvality najdete na stránkách www.nabytek-elegance.cz. Nalistujte je a vyberte si nábytkovou rodinku do jídelny, v jejíž společnosti si se svou rodinou i přáteli pohodlně vychutnáte každé jídlo.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze