Úvod

Vyladěná garážová vrata PRAKTIK - mohou být i ECOlogická!

Současné trendy dávají možnost vybrat si garážová vrata nejen podle vzhledu, ale i podle používané techniky a také podle spotřeby energie.


Dvoukřídlová garážová vrata jsou dnes zastaralá a kazí celkový vzhled budovy. Současné trendy dávají možnost vybrat si nejen podle vzhledu, ale dokonce i podle spotřeby energie. Vrata PRAKTIK - jsou nejen praktická, ale mohou být i ECOlogická…

 

Vrata firmy LOMAX & Co s.r.o. - PRAKTIK slouží k uzavření otvoru do garáže. Jedná se o posuvná sekční vrata. Celý koncept vychází ze standardních, na trhu velmi oblíbených, posuvných vrat. Největší devizou těchto vrat je jejich praktičnost, mimochodem se odrazila i v jejich názvu. A v čem se skrývá? Jde o to, že vrata je možno otevřít jednak kompletně pro vjezd vozidel, jednak pouze částečně pro průchod osob. Jeden výrobek tak splňuje funkce garážových vrat, stejně jako i personálního vstupu. K tomu přičtěme minimální požadavky na provedení stavebního otvoru – nadpraží pouhých 110 mm a ostění jen 90 mm a výhody jsou na světě. 

 

Vrata sama o sobě však nejsou tak říkajíc to „pravé ořechové“. Je nutno ještě doplnit ideální způsob ovládání. Vrata PRAKTIK je možno dodat s úsporným pohonem na dálkové ovládání Marantec COMFORT 220.2 BlueLine. Za svou úspornou charakteristiku ve spotřebě elektrické energie v režimu stand-by tento pohon získal Inovativní cenu veletrhu R+T 2009 ve Stuttgartu. Klidovou spotřebu se totiž podařilo snížit na téměř neuvěřitelných 0,3 W/h, čímž se pohon dostal na desetinu běžného standardu. Odměnou pro uživatele je pak finanční úspora, přírodě šetrnost k životnímu prostředí. Za tato vrata získala firma LOMAX & Co s.r.o. v únoru letošního roku čestné uznání Stavební výrobek – technologie roku 2010 od České stavební akademie Praha. Vrata byla přihlášena do soutěže pod názvem PRAKTIK ECO a lze jistě s klidem říci, že si tento přívlastek právem zaslouží jednak díky spojení s úsporným pohonem, ale také díky vynikajícím tepelně izolačním vlastnostem.

 

A jaké další výhody je možno zmínit? Především to, že vrata mají dlouhou životnost, jelikož neobsahují žádné prvky pro podporu chodu (pružiny či lanka). Provozuschopnost těchto vrat je tedy možná s minimální údržbou, kterou je možno zvládnout svépomocí. Také na tato vrata Lomax poskytuje záruku 10 let.

bezplatná linka 800 100 372

 

www.lomax.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze