Úvod

Zábradlí v barvách a čtvercích

V současné době je již na českém trhu k dispozici kvalitní nabídka běžného, kulatého nerezového zábradlí, které splňuje všechny požadavky na kvalitu, ekonomiku i estetickou úroveň pro interiér i exteriér stavby. Tento, dnes by se v souvislosti s moderní výstavbou dalo říci klasický typ zábradlí, ale nemusí vyhovovat estetickému záměru každého návrhu.


Při stavbě domu a především při jeho dokončení, se každý majitel snaží o individuální řešení, které by nejlépe splňovalo jeho představy o bydlení.

Novinkou v sortimentu zábradlí Dieda jsou zábradlí s čtvercovým průřezem sloupku i madel. Rozšiřuje se tak významně nabídka tvarových i materiálových řešení a kombinací. Je tak možné i za pomocí stavebnicového systému snadno dosáhnout řešení, které uspokojí i nejnáročnější stavebníky. 

                                   

Systém německého výrobce Dieda nabízí ucelenou řadu sloupků ve čtvercovém provedení pod názvem KVADRAT. Tato řada nabízí sloupky čtvercového průřezu ve třech materiálových variantách, zinkochromát, nerez a prášková barva. Sloupky s práškovaným povrchem pak představují možnost různých barevných variant, dle barevného záměru architekta nebo stavitele.

Druhou variantou je řada KVADRAT Natur, která nabízí velice atraktivní a moderní zinkované nebo nerezové sloupky a opět s čtvercovým průřezem. Samozřejmostí je kompletní příslušenství k oběma řadám, které umožňuje flexibilní řešení zábradlí pro různé typy schodišť v interiéru i exteriéru.

Další možností, kterou je možné zvolit ze sortimentu zábradlí Dieda, je zábradlí se sloupky vyrobenými z plochých stojin, které nabízí velice atraktivní estetickou variantu k sloupkům kulatým a hranatým.

Při volbě vhodného typu zábradlí je základním kriteriem jeho budoucí umístění. Pro využití v interiéru jsou vhodné sloupky s povrchem v zinkochromátové úpravě nebo s povrchem opatřeným práškovou barvou, které společně s řadou KVADRAT Natur nabízejí širokou škálu barevných variant.

 

Pro exteriérové použití na schodištích nebo balkonech je vhodné celonerezové provedení zábradlí, nebo povrch opatřený žárovým zinkováním a práškovou barvou. Při výrobní kvalitě zábradlí Dieda je pak zajištěna dlouhodobá životnost zábradlí.

Jak již bylo uvedeno, nové typy stavebnicového zábradlí nabízí širokou barevnou škálu. Je to další módní trend, který umožňuje dosažení zamýšleného designového řešení interiéru.

                                 

Výrobce Didea používá pro všechny dodávané tvarové varianty sloupků kvalitní práškové barvy rakouského výrobce Tyger Drylac se strukturou označovanou Fine Texture. Jak můžete vidět na ilustrační fotografii jedná se o esteticky velmi atraktivní povrch. Barvy sloupků lze volit jak v odstínech šedé tak v široké škále různých barevných provedení dle barevné škály Drylac. Pro použití v exteriéru jsou pak také zajímavé barvy metalické.

U konkrétní stavby lze do interiéru i exteriéru volit jak stejné, tak různé barevné provedení a sladit tak zábradlí do jednotného designového celku.

www.dastech.cz


Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze