Úvod

Zadáno pro milovníky designu: Sochy ze světla a stínu

Patříte mezi milovníky designu a umění? Pak se jistě ve svém pokoji nespokojíte s obyčejnou kancelářskou lampou nebo lustrem postrádajícím invenci, ale touha po kráse Vás zavede do světa designových světel, jejichž poslání je mnohem širší, než jen svítit. Sochy ze světla a stínu udělají Váš dům krásnější, Váš den inspirativnější a Váš život bohatší.


Světla ze Země vycházejícího Slunce
Již samotný název Sochy ze světla a stínu (v originálu IN-EI ISSEY MIYAKE) vzbuzuje zvědavost. Kdo se jí nechá vést, nebude zklamán. Jedná se totiž o nádherná svítidla ze Země vycházejícího Slunce, která jsou výsledkem spojení geometrie a kreativity. IN-EI znamená v japonštině stín a Issey Miyake je návrhář, který mimo jiné navrhuje oděvy z plošně skládaného kusu látky, který může nabývat trojrozměrných rozměrů. Kolekce IN-EI zrozená ze spolupráce firmy Artemide a návrháře Issey Miyake a jeho skupiny Reality Lab představuje jedinečnou symbiózu zkušeností v oblasti osvětlení a inovativního přístupu k materiálu a designu. Stojací, stolní a závěsné lampy se pyšní neobyčejnými 2D nebo 3D stínítky, která vytvářejí harmonické působení světla a stínu. Kdykoli je rozsvítíte, Váš interiér se promění v kouzelnou pohádku ze Země vycházejícího Slunce.

lampicka IN-EI
„Krása není v předmětech, ale v interakci světla a stínu, který předměty vytvářejí.“ Junichiro Tanizaki


Stínítko složíte jako ubrousek
A z čeho jsou tyto luxusní svítidla připomínající lampiony vyrobeny? Z papíru? I kdepak. Jsou vyrobené z netkané textilie získané recyklací PET-lahví. Všechny, kteří mají rádi přírodu, jistě zaujme, že PET lahve jsou zpracovávány inovativní technologií snižující spotřebu energie a emise CO2 ve srovnání s výrobou ostatních materiálů až o 40%. Speciální povrchová úprava této netkané textilie navíc zaručuje tvarovou stálost bez použití dalších konstrukčních prvků. Veškeré osvětlení, lampy i lustry, tak můžete v případě potřeby (například, když se budete stěhovat) složit a znovu rozložit. A pokud se rozhodnete, že věnujete někomu z Vašich blízkých toto jedinečné designové osvětlení jako dárek, nemusíte se obávat rizika poškození během dopravy.
K nesporným kvalitám patří i fakt, že stínítka je možné v případě potřeby očistit a omývat pod tekoucí vodou.

rozlozeni svitidla z kolekce IN-EI

Chvála stínu
Ernesto Gismondi
o těchto unikátních svítidlech z kolekce IN-EI ISSEY MIYAKE, které navrhl Issey Miyake a jeho Reality Lab, a které realizovala skupina Artemide řekl:
„Až ji uvidíš, budeš dojatý. Až ji pochopíš, budeš s údivem hledět do budoucnosti, kterou považujeme za nedosažitelnou a neuměli jsme si ji tak krásnou představit.“

lampy IN-EI

Harmonický domov plný štěstí
Potěšte sebe a své blízké krásnými svítidly, která vnesou do každého interiéru harmonii a pocit štěstí. Sochy ze světel a stínu obohatí nejen Vaše bydlení, ale celý Váš život.

stojaci lampy IN-EI

Více inspirace z říše světel najdete na stránkách www.artemidecz.cz.

logo Artemide
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze