Úvod

Zdravé bydlení nemusí být vidět!

Stále více lidí si uvědomuje skutečnou hodnotu svého zdraví a zdraví celé své rodiny, proto se snažíme zdravě jíst, zdravě spát a zdravě bydlet. Často však zapomínáme na to, že nedílnou součástí zdravého životního stylu je i to, co na první pohled nevidíme - zdravé ovzduší. Pravda, stav venkovního ovzduší není v silách jedince ovlivnit, ovzduší uvnitř našeho domova však ano.


Plíseň – tichý nepřítel našeho zdraví

V interiéru jsou nepřítelem našeho zdraví číslo jedna plísně, jejichž přítomnost vede ke vzniku alergií, ekzémů, chronických respiračních onemocnění a celé řady dalších zdravotních obtíží. Živnou půdou pro vznik plísní jsou, jak správně jistě tušíte, prostory se zvýšenou vlhkostí vzduchu.
Na rozdíl od opačného problému – prostorů s příliš suchým vzduchem, kde poměrně jednoduché řešení představuje pořízení zvlhčovače vzduchu, znamenala ještě donedávna prevence plísní poněkud složitější záležitost, a to zejména na chatách a chalupách, které nejsou celoročně obývány, a tudíž větrány.
Pokud jsme neměli hodného souseda, který by nám chodil druhý domov v době naší nepřítomnosti alespoň obden větrat, nemohli jsme vzniku nežádoucí vlhkosti účinně zabránit. Dnes už se naštěstí bránit můžeme.

odvetravani domu

Odvětrávání bez starostí

Představujeme solární teplovzdušné panely SolarVenti, které dokáží naše obydlí permanentně odvětrávat, aniž bychom se o něco museli starat, a navíc bez nutnosti dalších nákladů na provoz, jako jsou například náklady na elektrickou energii.
Zdrojem, který teplovzdušné panely využívají ke své činnosti, je totiž solární energie, což má mimo jiné i ten přínos, že svou činností nikterak nezatěžují životní prostředí. Princip fungování je přitom jednoduchý. Skrze vnější stranu panelu umístěnou na fasádě přichází dovnitř čerstvý vzduch zvenčí. Teplý vzduch z panelu, jenž je pomocí integrovaného ventilátoru a trubice zakončené tryskovým vyústěním vháněn dovnitř přetlakem, se rozšiřuje uvnitř objektu. Výsledkem je zajištění nepřetržitého automatického odvětrávání, které nevyžaduje přítomnost žádné osoby.

                     princip fungovani teplovzdusneho panelu SolarVenti


Výhody temperování místností

Solární panely tak prospívají nejen našemu zdraví, ale i samotnému objektu, například tím, že chrání zdivo a brání rosení oken. Instalace panelů SolarVenti má i další benefity, zejména ten, že zároveň s odvětráváním dochází k temperování místností, což se projevuje mimo jiné úsporou nákladů na vytápění. A také na nás při příjezdu domů, na chatu či chalupu nedýchne studená vlhkost, nýbrž příjemné teplo.

solarni teplovzudsny panel SolarVenti

Pokud chcete trávit dny volna na čerstvém vzduchu, nepodceňujte význam zdravého prostředí ani uvnitř. Řešení není o mnoho složitější než zapojení zvlhčovače. Instalace panelů je totiž velmi nenáročná, nevyžaduje zásahy do konstrukce stavby a lze ji tak provést u všech typů objektů.

Více o teplovzdušných panelech SolarVenti najdete na stránkách www.solarventi.cz.

logo SolarVenti
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze