Úvod

Znovuobjevený trend: KOMPOSTOVÁNÍ

Když se jednou rozhodnete, není pak nic jednoduššího než začít. Kompostování se totiž vyplatí všem. Ať jste jednotlivec, domácnost nebo třeba firma či obec. Chcete vědět co, jak a především proč kompostovat?


Na začátku všeho není odpad či zelené zbytky, jak by se někdo mohl domnívat. Na začátku je myšlenka. A po ní přijdou nápady a otázky. A to vše nakonec vede k tomu, že starostlivý zahrádkář, majitel nemovitosti nebo zodpovědný občan dojde k rozhodnutí, zřídit si vlastní kompost. Není totiž ani tak důležitá velikost zahrady, množství produkovaného vhodného odpadu, jako to, jak přistupujeme k sobě a ke svému okolí a zda nám dává smysl recyklovat.

České kompostéry pro velké pozemky i malé zahrádky
Od myšlenky je pak už jen krůček k realizaci. Hledáte svůj první kompostér nebo starý dřevěný dosloužil? Chcete snadné sestavení, příznivou cenu, kvalitu s dlouhou životností a dopravu zdarma a bez starostí? Dobře zvolený kompostér se může stát vaším oblíbeným pomocníkem na dlouhá léta. Kompostéry z recyklovatelného plastu splňují všechny tyto požadavky a společnost, jejíž nabídku naleznete na www.kompostery.cz se postará o vše ostatní.
Ruzne typy komposteru Jelinek trading
Proč kompostovat?

• Jste přesvědčeni, že kompostování, sběr, třídění a recyklace mají smysl a přinášejí užitek.
• Vyřešíte si tak věčné problémy se zbytky z domácnosti a kuchyně, s odvozem trávy, listí a úklidem na zahradě.
• Vytvoříte si kvalitní hnojivo pro zahrádku, zeleninové záhony i do květináčů a truhlíků.
• Ušetříte nemalé peníze, čas a získáte pocit spokojenosti a snad i dobře vykonané práce.

Co kompostovat?
Ani kompost nesnese vše, jak se mnozí mylně domnívají. A nepomohou ani urychlovače či jiné přídavné látky. Co tam tedy patří především? Posekaná tráva, listí, květiny, ovocné a zeleninové odpady, třísky, piliny, kůra, větvičky, sláma, jehličí, popel ze dřeva, drny, novinový papír a papírové ručníky, vajíčkové kartony, kávové a čajové zbytky, mléčné produkty, skořápky ořechů a také trus hospodářských zvířat. A vše vždy při zachování určitého poměru.

Co je to kompostér a co je silo?

Kompostér zajišťuje zrání kompostu, ke kterému dochází rychle, esteticky a to buď přirozenou cestou, nebo za pomoci podpůrných prostředků. Osvědčené kompostéry k zakoupení přes internet na www.kompostery.cz jsou vyrobeny z recyklovatelného plastu, vybaveny víkem s otočným ventilem pro přístup vzduchu a bočními dvířky pro vyjímání kompostu. Sila resp. kompostovací sila představují alternativu pro ty, kteří dají přednost volně loženému kompostu na hromadě a uvítají jeho ohraničení a udržovaný prostor.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze