Canaba zkušenosti
Téma: Canaba zkušenosti
   Kategorie: Vše kolem domu

 
od: Císa, 8.4.2019 14:13:14
Dobrý den, byl jsem na nezávazných konzultacích u více firem a Canaba mě svou nabídkou a zákaznickým servisem zaujala nejvíc, ale před tím než se do něčeho pustím bych se rád dozvěděl nějaké zkušenosti normálních lidí co bydlí v domě od nich, jestli všechno opravdu probíhá tak jak řeknou na začátku a jak je na tom dům po letech bydlení s kvalitou.
od: Josefis, 17.4.2019 14:34:35
Máme s manželkou od nich postavený bungalov, je to hezký domek, my jsme starší ročníky takže jsme hledali nějaký dům který nám bude vyhovovat i v důchodu a tenhle nám padl do oka, i cenou, a bydlí se nám v něm dobře, hlavně nemá schody které nám v činžáku ve kterém jsme bydleli dřív dělali docela problém.
od: Císa, 24.4.2019 13:13:35
Díky za reakci, my jsme nad bungalovem taky přemýšleli ale má moc velkou zastavěnou plochu takže půjdeme do klasického patrového domu, zatím u té Canaby máme vyhlídnutý Romance, ještě máme chvíli na rozmyšlenou, ale tenhle se nám líbí nejvíc, ještě padá do úvahy Ideal který je trochu menší a za nižší cenu. Ohledně té ceny, přesáhli jste nějak? A stihli všechno na termín?
od: Josefis, 2.5.2019 9:40:33
S výběrem domu vám nepomůžu, my jsme měli jasno že půjdeme do bungalovu takže na patrové domy jsme se ani nekoukali. Ohledně ceny jsme nepřesáhli ani o korunu, pokud to u nich funguje furt stejně tak si na začátku zvolíte jaké vybavení chcete, od toho se odráží cena a zůstane tak až do konce, a jo, stihli to na termín, v ten den měla manželka narozeniny takže si to dobře pamatuju, akorát takovýhle dárek k narozeninám už asi nepřekonám. :D
od: Petrzu, 8.5.2019 11:36:38
My máme Ideal, a bohatě stačí, a cenu jsme taky nepřesáhli s tím že jsme si tedy vybrali pár nadstandardních kousků vybavení, ale i potom co nám to sečetli se vším všudy cena nebyla o tolik vyšší a do předání po nás nechtěli ani cent navíc.
od: Císa, 15.5.2019 14:29:53
Díky že jste mi napsal svou zkušenost, jo, nám by ten Ideal taky vyhovoval, ale spíš se rozhodujeme podle vzhledu, ten dům Romance se nám líbí víc, a s tím že máme možnost si vzít vyšší hypotéku tak proto to zvažujeme, každopádně jsem rád že se cena během stavby nijak nenavyšuje.
od: Marty, 30.5.2019 14:23:50
My jsme taky uvažovali nad tím Idealem, ale když jsme pak viděli ten Romance který je cenově o něco málo dražší, ale má o něco větší rozlohu tak jsme vybrali ten, dispozičně je na tom stejně ale pár metrů navíc se vždycky hodí, barák se kupuje jednou za život a tady u toho podle mě zrovna platí - čím víc tím líp.
od: Císa, 18.6.2019 14:26:42
To taky teď zvažuju, jestli to že má ten dům Romance větší plochu je fakt znát, protože pak by bylo samozřejmě lepší jít do většího, pozemek máme velký dost takže si můžeme dovolit vzít si větší dům. Zatím prostě u nás vyhrává ten dům Romance no, o víkendu si na to asi s manželkou sedneme a sepíšeme si všechny pro a proti abychom se už někam pohnuli ale nechci to zase moc uspěchat protože doufám že barák budu stavět jen jednou za život, víš jak.
od: Hesi, 18.6.2019 21:32:13
Dobrý den, my jsme vybrali Ideal, jsme kousek od začátku stavby. Od cenovky standardu v Nehvizdech jsme se zatím posunuli o 22% směrem vzhůru. Chtěli jsme lepší zateplení, jiné vybavení v koupelnách a místo koberců plovoucí podlahy. Další náklady budou spojeny s kuchyní (vybrali jsem od Oresi), krbem a osvětlením (cca 350 000 CZK). Zvolili tedy raději Ideal oproti Romanci a "ušetřené" peníze jsme vložili do vybavení viz. výše.
od: Císa, 26.6.2019 7:50:34
Díky Hesi, vaše zkušenost nám dost pomohla, sice trochu rozhodila plány protože jsem si myslel že nakonec půjdeme fakt do toho domu Romance, ale když jsme si o víkendu zatím jen nezávisle pokecali s jejich prodejcem tak asi uděláme to samí co vy, je asi lepší investovat do vybavení, když v tom domě chceme nejlépe dožít, a ten Ideal nám dispozicí sedí takže půjdeme do něj, teď ještě všechno naplánovat a připravit.
od: Valenta, 10.7.2019 8:04:29
Hele my jsme s Canabou postavili ten nejmenší barák co mají v nabídce, a i tak nám bohatě stačí a to jsme čtyřčlenná rodina plus pes, takže žádný strach že by byl dům malej, ze svý zkušenosti bych je klidně doporučil.
od: Císa, 31.7.2019 7:55:42
Díky pane Valento, jo už jsme dohodnutý že půjdeme do toho „menšího“ Idealu, zatím jsme na začátku domlouvání s Canabou a všechno vypadá v pohodě.
od: JOHN, 8.8.2019 14:22:33
Za mě dobrá volba, ten dům Ideal máme taky, vybavení jsme si udělali podle svého, posunuli pár příček a sedí nám skvěle, hlavně nám i vyhovuje tím jaký jsou na něj náklady, když se k tomu připočte i splátka na hypotéku tak to vychází jak pronájem v menším bytě než je dům.
od: Jakub, 20.8.2019 7:39:05
My bydlíme v domě Romance a za mě na jedničku, ono je to pak asi spíš o tom jaká dispozice vám bude vyhovovat víc, ty peníze už se zas tolik lišit nebudou, taky jsme si připlatili za lepší věci a částka se o tolik nenavýšila, já si rovnou vzal hypotéku navíc právě kvůli vybavení apod., pokud to jde tak je to dobrý, člověk nemusí každou korunu otáčet dvakrát než něco koupí.
od: Hesi, 22.8.2019 19:27:00
Zdravím, dokážete někdo z vás, co bydlíte v Romanci nebo v Idealu říci, jaké jsou vaše roční náklady na vytápění? Budeme mít ze začátku jen elektrokotel a pak chceme dodělat krb, tak bych rád znal vaše zkušenosti, místo čísel v letácích :-) Děkuji.
od: Karloss, 19.9.2019 8:02:36
Dost dobrá otázka, tohle by mě taky zajímalo, my bydlíme v domku od Canaby od začátku srpna takže tohle vyúčtování bude o něco menší než to co nám pak bude chodit, takže by mě taky zajímalo jaká částka to bude, s vodou ani topením nehodlám nějak šetřit takže bych nerad pak doplácel, zatím sice teploty nespadli nějak hodně, ale přijde mi že dům dobře drží teplo, uvidíme jak na tom bude v zimě.
od: Emil, 23.10.2019 7:33:39
Já tedy ještě nemůžu říct konkrétní číslo protože v domě od Canaby ještě ani rok nebydlíme, ale podle mě by to odpovídat mělo, protože v tom případě si myslím že by si hodně lidí stěžovalo :D takže já počítám s tou částkou kterou jsem si přečetl.
od: Císa, 13.11.2019 12:31:31
Tak hlásím že u nás stavba byla zahájená a klíče nám má Canaba odevzdat 7. března, tak snad to stihnou, přijde mi to docela krátká doba, ale docela by se nám to hodilo protože měsíc na to chceme odjet na dovolenou, tak bych byl rád kdybychom se už vraceli do zabydleného domova.
od: Hesi, 17.11.2019 18:26:14
Zdravím a věřím, že to stihnou. U nás stavba začala začátkem listopadu a za týden měli hotovou desku. I přes značnou rychlost výstavby vypadá deska velice kvalitně. Na klíčích jsme se domluvili později, ale to jen kvůli mému požadavku, aby stavbu nechali nějaký čas "vyvětrat", než jí osadí okny.
od: Císa, 4.12.2019 7:43:19
Díky Hesi, tak budu věřit že to u nás proběhne jako u vás, zatím jim to jde podle mě dobře. Nad tím vyvětráním stavby jsem ale vůbec nepřemýšlel, nevím jestli to bude mít nějaký význam, ale ještě uvidím, ještě je čas.
od: longbotom, 8.1.2020 8:50:31
My jsme barák nevětrali ani nás o nenapadlo nějak, oni si prostě dělali svoje a já do toho nijak nezasahoval a povedlo se jim to bez problémů.
od: Císa, 12.2.2020 10:35:24
Taky to teď mám tak že se nijak nestarám, do měsíce nám mají dát klíče tak jsem na to už hodně zvědavý, manželka už začíná kupit věci které se budou stěhovat, takže už aby to bylo, začínají nám tu metastázovat krabice a už bych to rád měl za sebou. Na druhou stranu mi přijde divný že už za měsíc bychom tam měli být, když začali teprve minulý rok, je to nějaký strašně rychlý. :D
od: Shawt, 13.2.2020 17:32:49
Zdravim vsechny a mam dotaz ke Canaba. My ted resime, jestli od nich vzit asi ten nejmensi domecek, dvojdomek. Co s nimi uz bydlite nebo stavite. Vas neodradily recenze, kde se popisuji problemy s vlhkosti, zatikanim a plismemi a take nedostatecna tepelna izolace? Dale jsou hodne popisovany problemy s reklamacema, kdy ignoruji pozadavky na opravu a napisou lidem, ze spatne dum uzivaji a topi. Tyto recenze a zkusenosti mne docela odrazuji. Je o tom take reportaz v Cerne Ovce.
od: Hesi, 15.2.2020 19:25:52
Zdravím, asi bych ještě neměl hodnotit, protože ještě nebydlíme, avšak stavba je již blízko dokončení, takže mohu hodnotit, co jsem zatím viděl. Používané materiály i odváděná práce řemeslníky je kvalitní. Teď změnili i cenovky domů a většina věcí, za které jsem připlácel (trojskal, silnější izolace atd) je už v základu (tím taky jejich domy dost podrazily), takže o nedostatek izolace strach nemám. Většina negativních recenzí je více než 10let stará. Byl jsem se podívat na 2 domy v našem městě (variant a classic) a oba byly starší 5 let a jsou bez plísní, tak pevně věřím, že se firma v tomto směru zlepšila. Zatím asi jediné co bych vytknul je jejich nepru
od: Hesi, 15.2.2020 19:28:48
Nepružnost ve změnach projektu, prostě se připravte, že to bude typizované a pokud budete chtít i malé změny, tak vás to bude stát hodně energie..., Jinak za mě zatím ok.
od: Marius, 17.3.2020 16:19:51
Asi bych to líp jak Hesi nenapsal. My bydlíme už nějaký ten rok a s izolací jsme neměli jediný problém. A co se týče tý nepružnosti, vím že nám prodejce hned na začátku oznámil že změny v domě jdou udělat minimálně protože přesně, jsou to typizované a s tím jsme do toho i šli.
od: Kubajz, 8.4.2020 12:35:18
Taky máme dům od Canaby, nastěhovali jsme se asi v roce 2009, a jsme spokojeni, žádnou vadu na domě neregistrujeme.
od: Pafák, 20.5.2020 10:44:05
Tak ta nepružnost je jasná, když je to typový dům, ale třeba v posunutí nenosných příček nám úplně v klidu vyhověli, takže i tak se dům dá malinko přizpůsobit, tak aby nám dům co nejvíce vyhovoval, jinak taky spokojeně bydlíme už nějaký pátek.
od: Daniel, 7.6.2020 10:39:48
Dobrý den, budeme stavět s Canabou UNO CITY. Byl by tady někdo ochotný mi prosím poslat nějaké fotky domu po předání? Chci jen pro inspiraci ohledně prostoru... Kdyžtak email dan.balusek@seznam.cz
od: Ivi, 1.7.2020 12:03:47
My za chvíli dostavíme a už jsme řešili nějaké vestavěné skříně, tak pokud si vzpomenu tak se ozvu. Jinak podle mě nejlepší je využít využít na skříně místo pod schody, to je místo kde skříně najde svoje využití minimálně na třeba na boty a tak. Podle naší vizualizace to vypadá moc dobře. Jinak pokud chcete jen vidět prostor tak zajeďte do vzorového centra kde ho budou mít, to vám asi řekne nejvíc.
od: Jiří B., 24.7.2020 11:48:20
My už v Unu nějakou dobu bydlíme a fotky nemám, ale když mě zajímalo kolik co měří a tak, tak jsem si prostě zajel do vzorového centra s metrem a úplně v pohodě jsem si to tam naměřil.
od: Vizi, 26.8.2020 13:33:07
V Idealu od Canaby bydlíme už přes dva roky, když jsme řešili věci ohledně interiéru ještě před dokončením stavby, jeli jsme si všechno přeměřit přesně do toho vzorového centra, abychom zbytečně nepřekáželi a nezdržovali na stavbě a nebyl v tom žádný problém. Měli jsme tak naobjednaný nábytek předem a po dokončení stavby ho rovnou šoupli na svoje místo.
od: Hesi, 26.8.2020 15:46:16
Dobrý den, tak už skoro dva měsíce bydlíme a zatím vše v pořádku. Během vysokých teplot v červenci dokázal dům držet příjemných 24 stupňů a to i když jsme větrali na ventilačky. Takže věřím, že i v zimě bude izolace fungovat stejně dobře. Jediné co jsem si musel opravit byly v některých místech odlepené sokolové lišty plovoucí podlahy, ale to malicherná oprava, kterou nemělo smysl reklamovat, oprava nezabrala více jak 2h. Takže zatím Ideal určitě doporučuji.
od: Shyoth, 1.10.2020 21:16:11
My jsme od Canaby dostali klíče minulý týden. Je tedy super že v létě už se nebudeme muset bát přehřátí, předtím jsme bydleli v paneláku a když bylo 30 stupňů tak se tam nedalo ani dýchat. Teď je u nás v domě pořád ještě příjemně, zatím jsme neměli potřebu topit, tak uvidíme jak to bude jak to bude vypadat v zimě, ale jestli dokáže udržet příjemnou teplotu tak snad udrží i teplo, taky máme Ideal tak předpokládám že bychom to měli mít stejně
od: Potapnicek, 4.11.2020 15:41:10
My jsme taky zabydlený teprve chvíli, ale zkušenosti dobré, jak s prodejcem tak se stavbyvedoucím, se všemi se dalo dobře komunikovat, zařizování bylo rychlé.
od: Rad.Str, 17.12.2020 12:35:34
U nás se stěhovaní do domu od canaby konalo na začátku roku, ještě před koronou, takže jsme si stihli nakoupit všechno tak abychom byli komplet zabydlený naštěstí. Nevím jak to dělali lidi co se stěhovali v té době, kupovat všechno přes internet muselo být na palici.
od: Annie Z., 21.1.2021 9:39:52
Tak to se vám to načasovalo úplně super, my se stěhovali v tobě kdy byla ta první vlna v březnu/dubnu…chudáci stěhováci si docela mákli v těch rouškách všechno tahat. Nás spíš pak štvalo že jsme nemohli do obchodu koupit nábytek a tak, ale to jsme pak naštěstí vzali útokem a stihli jsme to všechno vzít než se to zase zavřelo. Takže teď už naštěstí plně a spokojeně bydlíme.
od: bakule, 24.2.2021 16:53:31
No, na nás zbyl internet…všechno jsme kupovali přes eshopy…my to nevychytali ani omylem co se týče načasování, ale naštěstí jsme všechen větší nábytek jako gauče a postele měli, takže spíš jenom doplňky a podobně, a to se ještě přes internet dá, ale vybírat si gauč přes internet to je podle mě strašný, to si neumím představit. No, jsem hlavně ráda že máme možnost si vyjít ven na zahradu bez roušek a hrát si s dětmi mimo dosah lidí.
od: Irena S., 17.3.2021 19:37:35
tak oni se tomu i ty obchody s gauči přizpůsobili, jsem viděla u Leoše Mareše na instagramu že to nějak vymysleli že se tam dá objednat, ale nevím jestli to takhle měli všechny ty obchody. U nás to taky naštěstí vyšlo, my jsme se nastěhovali do domu od Canaby na konci roku 2019, to bylo všechno ještě v normálu. Ale ono už tohle snad nebude dlouho trvat.
od: Marianna, 14.4.2021 13:43:16
Nám se nakupování přes internet taky vyhnulo, díky bohu, stihli jsme se v domečku perfektně zabydlet, než nás vláda stihla skoro na rok zavřít.
od: radankaa, 19.5.2021 15:51:58
My máme dům od roku 2019, nechali jsme si postavit Uno , malý ale útulný domeček, oproti bytu je to pro nás stejně jako bydlet v paláci, hodně rychle jsme si zvykli na větší prostor.
od: Daniel30, 5.6.2021 23:53:52
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat s kim jste řešili financování v Canaba? A jestli jste spokojeni? A co se týče pana Křížka starší, jestli někdo má zkušenost s ním. Taky nas to čeká a mám trošku obavy jestli s financováním nejsou problémy. Děkuji za odpověď...
od: Luk, 8.7.2021 14:38:50
My jsme s Canabou i financovali, a bylo vše v pořádku, rychle řešené, dobrá komunikace. Díky tomu se začalo dost brzy po tom co jsme se pro ně rozhodli stavět.
od: Zoll, 10.8.2021 13:22:50
Nás na Canabě nejvíc uchvátil poměr cena/kvalita. Dům je naprosto super, dostatečně veliký a cena za něj parádní, člověk ho má za pár měsíců postavený, což je taky super.
od: Lommi, 8.9.2021 16:29:12
Taky jsme byli moc spokojeni, hlavně s rychlostí, jakou umí postavit dům a s cenou za jakou jsou schopný postavit dům kam se s přehledem vejde 4členná rodina. Měli jsme štěstí, že pozemek jsme zdědili, ale i tak bychom za cenu tohohle domu nepořídili ani 2KK v Praze.
od: IvoK, 8.10.2021 0:04:15
Začátek nebyl snadný, sehnat všechny ty povolení a tak, ale s tím nám docela pomohl prodejce, pak už to šlo naštěstí dost rychle, a nemuseli jsme hlavně řešit už vůbec nic.
od: Jan Horváth, 11.11.2021 11:48:59
S Canabou mám dobrou zkušenost. Jsem rád, že jsem se se stavbou nepatlal sám a nechval jsem si poradit od nich. Doporučuji.
od: Martin M., 17.12.2021 18:24:42
Jsme s naším domem moc spokojeni, taky nám udělala službu Canaba. Od prvního kopnutí až po poslední kachličku v koupeně bylo vše velmi rychlé a dobře se s nimi na všem domlouvalo. Cenu drželi od začátku stejnou, čehož si velmi vážím.
od: Petrs, 27.1.2022 11:54:17
Canaba nám udělala návrh domu, doladili jsme s nimi všechno k úplné spokojenosti a pak se začalo kopat. Co bylo super, tak že jsme od začátku věděli kolik za dům zaplatíme a podle toho jsme si mohli i s bankou vykomunikovat spousty věcí. Za sebe jsem rád, že jsem si nechal od canaby dům postavit a že jsme se na ně mohli obracet když jsme něco nevěděli.
od: MartaTann, 30.3.2022 11:32:27
Stavbu domu jsme zvažovali nejprve svépomoci. Protože jsem chtěli co nejvíc ušetřit, vše okolo totiž už stálo poměrně dost peněz, tak jsme si mysleli, že bude lepší, když to dáme sami, ale bohužel jsme zjistili, že na to nemáme čas, dohlídat všechno, poshánět řemeslníky, tak jsme nakonec oslovili firmy, a u Canaby byla s odpověď nejrychlejší, tak jsme do toho s nimi šli, jelikož nám hořel termín dokončení stavby. Měli jsme na to už pouze rok. Vše nakonec klaplo a jsem ráda, že už nemusíme ohledně stavění nic řešit.
od: MichalŠ., 12.5.2022 20:33:12
I když jsme původně Canabu neměli ani v širším hledáčku při výběru firem, tak to na ní dopadlo, ale jen díky tomu, že nás tlačily termíny a proto nebyl čas ptát se kdo je kdo. Za sebe jsem si představoval maličko rychlejší začátek stavby, ale všechno stihli a předali v čas, takže v tomto ohledu nebyl problém. Po 6 letech užívání domu bych asi některé věci (ohledně dispozice) řešil už jinak, ale ve výsledku je dům bez závad a dobře fungující.
od: Mathias, 17.6.2022 18:54:37
Za mě spokojenost. Dům dělali necelý půl rok a mohli jsme bydlet, to bylo super. Od začátku se k nám chovali líp, než kde jaká jiná firma. Jsem rád, že jsem si udělal teda před stavbou průzkum, toho jaké firmy jsou a vybíral dle nabídky, měl jsem díky tomu opravdu porovnání.
od: Vodry, 24.7.2022 10:35:28
Mám dobrou zkušenost s Canabou skrz byt. Vybrali jsme si jejich projekt a bydlíme v bytovém domě, který celý stavěla Canaba. Všechno jsme měli v ceně, včetně kuchyně a dobrý, do dnes vše šlape.
od: Junamo, 12.10.2022 10:52:19
Já původně chtěla dřevostavbu co jsem viděla v jednom katalogu, ale tu mi můj muž rozmluvil a nadhodil, že se můžeme zajet podívat do vzorového centra. Tam jsem manželovi řekla co se mi líbí a co ne, po vzájemné dohodě se dala zakázka na stavbu domu Canabě. O dokumenty se staral manžel a hodně mu s tím pomáhal jejich prodejce, aby bylo vše tak jak má a my jsme spokojení s domem co nám postavili.
od: Plekota, 17.1.2023 14:06:39
O dřevostavbě jsem ani neuvažoval, spíš jsem se rozhodoval zda stavět z cihel nebo jinak. Po probrání pro a proti jsem se rozhodl pro Canabu, která staví domy z ekobetonu. Vyšlo me to o dost levněji než z cihel a hlavně stavba z betonu byla o mnoho měsíců kratší, takže jsem se mohl dříve stěhovat což je obrovské plus.


Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze