Úvod

3+1 tip jak snadno oživit nudnou kuchyni

I když si dáte sebevíce záležet, po určitém čase se vám i ten nejdokonaleji zařízený prostor omrzí. Najednou vám začne připadat, že zvolené barvy nemají svůj původní odstín, že vybrané zařízení neodpovídá vašemu momentálnímu vkusu a celkově začnete pociťovat nespokojenost.


Stát se to samozřejmě může i v kuchyni, která představuje jednu z nejvytíženějších částí každé domácnosti. Pakliže zde trávíte čas každý den, ať už vařením nebo posezením s rodinou u dobrého jídla, lze předpokládat, že po nějaké době zatoužíte po změně.

Dejte své kuchyni nový šmrnc!

Možná si teď pohráváte s otázkou, jak svou kuchyni vylepšit. Nechcete se pouštět do nějakých radikálních změn a už vůbec nemáte v plánu bourat příčky a celkově měnit rozložení místnosti. Hledáte něco méně náročného, zato ale s viditelným výsledkem. A víte co? My moc dobře víme, co vám poradit!

Tip první: osvětlení kuchyně
Jak máte vyřešené osvětlení kuchyně? Používáte jedno centrální světlo, nebo se spoléháte na více menších, tzv. bodových světel? Jedním z tipů, jak oživit nudnou kuchyni, je pořídit nové osvětlení a dodat celému prostoru více světla. Osvětlení můžete připevnit přímo na kuchyňskou linku, případně si koupit nový lustr nad jídelní stůl, který rovněž pomůže ke změně.

barvy v kuchyni

Tip druhý: veselé barvy
Chcete-li z kuchyně vyhnat nudu, dejte jí barevný kabátek. Nemáme teď na mysli výmalbu zdí, což je samozřejmě taky skvělý způsob, jak oživit místnost, ale vyžaduje si více času. My mluvíme spíše o bytovém textilu, který je i v kuchyni samozřejmostí. Co si tedy pořídit nějaký pestrobarevný ubrus, nové veselé utěrky nebo třeba záclonky na okna s motivem jídla?

Tip třetí: zajímavé dekorace

Předposledním tipem jsou dekorace, které pomohou vždy a všude. Pokud si myslíte, že dekorace do kuchyně nepatří, pak se pletete a my vás rádi vyvedeme omylu. Je totiž pravda, že i kuchyni můžete ozdobit nějakým pěkným obrazem - třeba s motivem jídla, rostlin nebo zátiší. Hodí se sem i nejrůznější maličkosti na stůl, třeba originální solničky a pepřenky. Dekorativní a zároveň praktické však mohou být i květináče nebo vázičky s bylinkami, které se navíc hodí téměř při každém kuchtění.

jidelni kout

Tip čtvrtý : pěkné nádobí
Možná se tomu budete divit, ale kuchyni můžete oživit i tak, že si koupíte nějaké nové pěkné nádobí. Investice do kvalitního stolování, případně do dalších kuchyňských pomocníků, se určitě vyplatí. Navíc v dnešní době se dají pořídit opravdu různorodé servírovací sady, s nimiž bude stolování a celkové působení vaší kuchyně na úplně jiné úrovni.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze