Úvod

Inteligentní dům ovládá i sluneční ochranu a záclonové kolejničky

Každý z nás jistě slyšel pojem “inteligentní dům“, nebo „inteligentní stavební technika“. Dnes v době chytrých telefonů, tabletů a počítačů je to silný fenomén.


Určitě jste si všimli, že ti, kterým je počítačová technika každodenním pomocníkem, hledají další formy a možnosti jejího využití. Počítač a všechno co s ním souvisí se na jedné straně staví mezi nás lidi, nahrazuje naši verbální komunikaci psanými rychlými vzkazy, SMS zprávami, či e maily. Na druhé straně nám ale otevírá neodhadnutelné a skoro se dá říct neomezené možnosti v rychlosti a rozsahu toku informací, nejenom z našeho blízkého okolí, ale i z dalekých končin bez ohledu na světové strany.

V dnešním světě počítačová technika pomáhá lidským činnostem nejenom v dobývání vesmíru, či objevování podmořského světa. Dostává se již rychlým tempem i do našeho každodenního žití. Je jedno, jestli jsou to osobní automobily, bankomaty, komunikace v internetovém bankovnictví či objednávky zboží přímo do domu. Ani si to možná neuvědomujeme, ale naši vlastní činnost pomalu, ale jistě přebírají automaty, které jsou počítačově řízeny.

japonske steny

Ani našemu bydlení se tato technika nevyhýbá. Elektronické zabezpečení domu, či bytu, elektronicky řízené vytápění, či chlazení obytných místností a v neposlední řadě i elektronické řízení ostatních spotřebičů v domě, či bytě. Dnes si můžete pomocí elektroniky zařídit, aby se před Vaším příchodem domů zvýšila teplota v obývacím pokoji tak, abyste po náročném dnu „vpluli“ do příjemně vytopeného obývacího pokoje. Nebo naopak po parném dnu si nastavíte teplotu v bytě tak, abyste přišli do prostředí, které Vám pomůže zregenerovat Vaše síly. Není daleko doba, kdy si budete moci nechat napustit vanu vodou teplou třeba 30°C. To vše dnešní možnosti počítačového světa nabízejí.

Být úspěšný na trhu znamená důkladně mu naslouchat a vnímat jeho potřeby. A to právě GARDINIA a ALUGARD respektují maximální měrou. Představte si jednoduchou situaci, že máte okna obývacího pokoje nasměrované na jižní stranu. Zrovna dnes pálí slunko jako o závod a Vy jste zapomněli stáhnout rolety, plisé, či žaluzie, nebo zatáhnout závěsy. Bylo by škoda nechat působit sluneční paprsky na novou sedací soupravu, protože víte, co takové paprsky dovedou. Žádný problém! Vy máte sluneční ochranu a závěsy, či záclony zapojeny do systému inteligentního domu, či bytu. Vytáhnete notebook, tablet či chytrý telefon a jednoduše si rolety, plisé či žaluzie stáhnete a sluníčko nemá šanci. Nebo jste při ranním spěchu zapomněli roztáhnout v obývacím pokoji závěsy a máte strach, že by to kytičkám vadilo? Nevadí, aplikací v chytrém telefonu je jednoduše roztáhnete a můžete v klidu pokračovat ve své práci. Vše může být také zapojeno na senzory, které reagují třeba na postup sluníčka okolo Vašeho domu. Možností jak si usnadnit život je mnoho.

motoricke zastineni koupelny

Motorizace technik slunečního zastínění a kolejniček na zavěšení záclon, závěsů, nebo japonských stěn, kterou GARDINIA a ALUGARD nabízejí, umožňuje vzájemnou kombinaci ovládání pomocí aplikací chytrého telefonu, či tabletu z jakéhokoli vzdáleného místa přes internet, se známým dálkovým ovládáním přímo v místnosti až po hlídání pomocí senzorů.

Zkuste se zasnít, jak by to bylo krásné a pohodlné mít takto zařízené obydlí. Pokud dospějete k názoru, že byste něco takového doma potřebovali, neváhejte a navštivte www.gardinia.cz, nebo jednoduše zavolejte na zelenou linku 800 10 20 06, případně napište na e mail: gardinia@gardinia.cz a my Vám rádi poradíme.

Těšíme se na Vás , za tým GARDINIA a ALUGARD, Záhoř Rudolf
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze